• 17 november 2001
  • Er moet snel iets gebeuren aan het gebrek aan docenten voor het vak informatica. Dat concludeerde het verzamelde informatica-onderwijsveld deze week in Utrecht amazon music app herunterladen. Gebeurt er niets, dan verdwijnt het vak informatica op middelbare scholen.

    Het keuzevak informatica wordt sinds 1998 in het VO gegeven en is geen ‘computercursus’ maar is erop gericht leerlingen een beeld te geven van ICT en de invloed ervan op andere vakgebieden en de samenleving download realplayer for free. Op ongeveer de helft van alle middelbare scholen kan het vak worden gevolgd.

    De enige bron van informaticadocenten op dit moment, het tijdelijke omscholingsinitiatief CODI (Consortium Omscholing Docenten Informatica) valt binnenkort droog gratis android apps herunterladen. Het ministerie van Onderwijs weigert het CODI-programma te verlengen. Ook het jarenlange aandringen op een reguliere lerarenopleiding en een formele eerstegraadsbevoegdheid voor informaticadocenten ketsten op het ministerie af snipping tool kostenloser download.

    Het CODI en de VNSU hebben een notitie met aanbevelingen voor het ministerie geschreven. Uitgangspunt is dat het voorzetten van het CODI-programma alleen, onvoldoende is gratis baby naaipatronen downloaden. “Hoewel het ministerie van Onderwijs, de Onderwijsraad en de Onderwijsinspectie allemaal overtuigd lijken van het belang van ICT voor onderwijs, blijft het schoolvak informatica volstrekt onderbelicht“, meent Anneke Haquebard, voorzitter van de begeleidingscommissie CODI fortnite kostenlosen ps4.

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75