• 11 oktober 2013
 • Binnengekomen bericht:
  Scholieren vragen om onderwijs over orgaandonatie
  Scholieren vragen hun docenten om onderwijs over orgaandonatie tijdens de eerste persdag voor schoolkrantredacteuren mp3 for free. Uit onderzoek blijkt dat slechts bij 1 op de 6 18-jarigen orgaandonatie is behandeld in hun klas. Dit terwijl alle jongeren van 18 de belangrijke vraag krijgen om zicht te registreren in het Donorregister sims 2 kostenlos downloaden. Leerling: “Verschillende meningen horen is heel belangrijk, Thuis word je alleen beïnvloed door die van je ouders, Door op school met neutraal lesmateriaal zoveel mogelijk bronnen te raadplegen, kun je een eigen mening vormen over orgaandonatie” vavoo apk 1.35 herunterladen. Minister Edith Schippers ondersteunt de oproep van de scholieren en roept docenten op om les te geven bij biologie, Nederlands, maatschappijleer en andere gerelateerde vakken tetris for free german windows 7. Lees hier het hele bericht samsung cloud dateien herunterladen.

  DonorDenkers: introductiefilmpje
  In oktober staat orgaandonatie in het middelpunt van de belangstelling. Heel Nederland gaat dan in gesprek over dit veelzijdige onderwerp dictionary. Met DonorDenkers beantwoorden leerkrachten uit het basisonderwijs alle vragen die kinderen hierover stellen in de klas springer bücher herunterladen. DonorDenkers is een digitale lesmodule over orgaan- en weefseldonatie voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs ontwikkeld door de Nederlandse Transplantatie Stichting download apple emoji. De lesmodule behandelt dit lastige onderwerp op een begrijpelijke en objectieve manier. Leerlingen ontdekken met de digitale leeftijdsgenoten Donnie en Rezi van alles over de biologische, persoonlijke en procedurele aspecten van donatie en transplantatie musik von youtube herunterladen mp3.
  Om leerkrachten eenvoudig kennis te laten maken met DonorDenkers is een filmpje ontwikkeld waarin de lesmodule kort en krachtig wordt gepresenteerd disney plus herunterladen auf tv. Zo krijgt u snel een goed beeld van de thema’s, de opzet en de doorloop van de lesmodule. Bent u leerkracht in het primair onderwijs? Bekijk dan het filmpje om te zien hoe u DonorDenkers in kunt zetten in uw lessen!

  DonorWise: Digitale lesmodule orgaandonatie
  In het voortgezet onderwijs wordt de lesmodule DonorWise ingezet. DonorWise is een digitaal lespakket over orgaan- en weefseldonatie voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door de Nederlandse Transplantatie Stichting. In DonorWise komen biologische, maatschappelijke en persoonlijke aspecten van orgaan- en weefseldonatie aan bod. DonorWise biedt objectieve kennis over het onderwerp en afwisselende werkvormen. De lesmodule helpt leerlingen om een mening te vormen. Het sluit in de onderbouw aan bij de domeinen Mens en Natuur en Mens en Maatschappij. In de bovenbouw past het bij biologie, Nederlands en maatschappijleer.
  Om docenten eenvoudig kennis te laten maken met DonorWise is een aantal filmpjes ontwikkeld waarin de lesmodule kort en krachtig wordt gepresenteerd. Zo krijgt de docent snel een goed beeld van de thema’s, de opzet en de doorloop van de lesmodule. Bent u docent in het voortgezet onderwijs? Bekijk de filmpjes voor maatschappijleer, biologie of Nederlands om te zien hoe u DonorWise in uw lessen kunt gebruiken! Ook het voorjaar is een geschikte periode om in de klas orgaandonatie te behandelen. Alle 18-jarigen ontvangen dan een brief van de overheid met de vraag om hun keuze vast te leggen in het Donorregister.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75