• 5 april 2002
  • Het onderwijs is gereed om de computer in te zetten voor vernieuwend onderwijs, meent minister Hermans. De minister stuurde de Tweede Kamer een eindrapportage over vier jaar Onderwijs Online waaruit vooral tevredenheid spreekt zhpcleaner. Gebruikers signaleren ook knelpunten en de noodzaak voor budgetverhoging.

    In de Eindrapportage Onderwijs Online, die de minister vorige week aan de Kamer stuurde, stelt de minister dat tijdens zijn regeerperiode een degelijke basis is gelegd voor het gebruik van de computer als didactisch middel house party app. De afgelopen vier jaar draaide alles om ‘learn to use’, de komende vier jaar gaat het om ‘use to learn’, aldus de minister in de nota.

    Vooral in de ICT-onderwijsmonitor 2000/2001, die tegelijkertijd naar de Kamer werd gestuurd, vallen echter nogal wat knelpunten op herunterladen. Zo is dringend een modernisering van de hardware nodig. In de eindrapportage staat dat op de basisschool gemiddeld één pc per acht leerlingen beschikbaar is Download mp3 player kids music. Uit de monitor blijkt dat meer dan de helft van die machines een 486-pc of een nog ouder exemplaar is. Een ander knelpunt is het beheer van de uitgedijde infrastructuur lizenzschlüssel herunterladen. In veel gevallen ligt dit nog in handen van een goedwillende docent die gemiddeld tien uur per week per honderd pc’s beschikbaar heeft.

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75