• 1 april 2014
 • Nederlands, Engels, Duits…Wolframs – In een superhelden film was Stephen Wolfram de gedoodverfde slechterik geweest. Met ‘Wolfram’ heeft hij niet alleen de achternaam mee, hij is bijzonder intelligent en analytisch en heeft over het algemeen altijd de beschikking over veel geld – of het nu van de verkoop van zijn technologie is of dat het investeringen zijn van overheden of universiteiten bus simulator 2012 kostenlos downloaden vollversion. Alsof dit nog niet genoeg is blijft hij altijd beleefd en hoor je hem ‘oh dear’ zeggen waar mindere Goden flink zouden schelden.

  Zijn gelijknamige bedrijf Wolfram is het meest bekend van de intelligente zoekmachine Wolfram Alpha waarmee antwoorden op alles van wiskundige formules tot scheikundige vragen en vragen in normale taal gesteld windows downloaden op chromebook. Het is niet alleen op de Wolfram Alpha website beschikbaar; als je op een Apple apparaat wel eens Siri hebt gebruikt dan gebruik je deze zoekmachine ook youtube musicer for free. Wolfram krijgt een aardige duit per jaar zodat Apple deze intelligentie mag gebruiken.

  Ik was tijdens de eerste demo van hun nieuwe programmeertaal Wolfram Language in het publiek bij de SxSW conferentie in Austin, Texas any videos from the internet. Stephen Wolfram zelf vertelde erover en begon als een live demo te geven waarbij hij een aantal features liet zien. Zoals bij een live demo hoort ging niet alles direct perfect – we hoorden hem vaak ‘oh dear, lets try something else’ zeggen – maar desalniettemin was wat hij liet zien bijzonder indrukwekkend youtube video kostenlos onlineen.

  Wolfram Language is een programmeertaal die vrij goed te lezen is voor de leek en doorborduurt op de intelligentie van de Wolfram database herunterladen. Het is daarmee zeer gemakkelijk om in een paar regels code direct uitgebreide output te krijgen. Wil je bijvoorbeeld een lijst met alle landen van de wereld dan hoef je die niet allemaal in de code te zetten zoals bij andere programmeertalen maar haal je die gewoon uit de Wolfram database download euro truck simulator 2 demo.

  Maar het gaat verder. Je kan in de programmeertaal even makkelijk live data ophalen, bijvoorbeeld temperaturen, tijden, financiële data, etc. Anderzijds is het mogelijk direct grafische elementen in te voegen zoals zeer uitgebreide grafieken of diagrammen wecktöne kostenlos downloaden. Het is zelfs mogelijk andere netwerken aan te roepen door bijvoorbeeld een koppeling te maken met Facebook en vrienden en connecties op te halen. Meeste van deze normaal zeer ingewikkelde codes zijn nu beschikbaar over het algemeen met 1 regel code download skat at the regular table for free. Een uitgebreide uiteenzetting wat allemaal mogelijk is op de site van Wolfram Language te vinden waffen spiele kostenlos herunterladen.

  Dit wordt straks allemaal beschikbaar gesteld, inclusief een cloud omgeving waarin de code kan worden opgeslagen en aanroepen als API. Dit is iets geavanceerder maar ik kon met mijn beperkte kennis van programmeertalen het toch prima volgen. Het voordeel hiervan is dat de code die je schrijft inclusief de intelligentie direct aanroepen kan worden door bijvoorbeeld andere software of apps voor smartphones.

  Doordat Wolfram Language een goed leesbare taal is en met minimale code direct resultaat oplevert zou het bijzonder goed in het onderwijs passen. Hiermee hoeven leerlingen niet hele programmeer capriolen uit te halen om een leuk programmaatje te schrijven maar kunnen ze al vrij snel grafieken maken van Facebook vrienden of informatie integreren van hun woonplaats. Bovendien is het voor leerlingen die de taal goed onder de knie hebben een bijzonder handige tool voor exacte vakken; een grafische calculator ‘on steriods’.

  Daarom denk ik dat we in de toekomst naast Nederlands, Engels, Duits en Frans ook Wolframs beschikbaar moeten maken. Het zou een goede stap zijn leerlingen het programmeren te laten ontdekken om te kijken of ze er affiniteit mee hebben.

  Zoals het er nu uitziet wordt deze code en functionaliteit geheel gratis beschikbaar gesteld. Gezien de affiniteit die Wolfram heeft met het onderwijs verwacht ik dat het voor het onderwijs sowieso gratis blijft in gebruik. Binnenkort wordt de programmeer en cloud omgeving beschikbaar gesteld voor het publiek (verwacht is nog dit voorjaar). Heb je interesse? Hou dan Wolfram Language in de gaten!

  remcobronRemco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75