• 1 mei 2014
 • Ja maar Pappa, die iPad scholen zijn zo hopeloos ouderwets, daar ga ik echt niet naar toe hoor. Ik wil net zoals mijn vrienden naar de Facebook school whatsapp kann mediendatei nicht herunterladen!” Het is niet ondenkbaar dat ouders deze conversatie met hun kinderen gaan hebben in het jaar 2025. Facebook streeft steeds meer het idee van een walled garden; een afgeschermd veilig netwerk waarbinnen je alles kan doen download games with money for free. Met de aankoop van Oculus Rift zou Facebook wel eens de stap kunnen maken naar de ontwikkeling van een eigen virtueel platform malen downloaden.

  Ik schreef eerder een ICTrend over de Oculus Rift en de rol die virtual reality kan spelen in het onderwijs firefox for mac. Sindsdien zijn er op dit vlak een aantal interessante ontwikkelingen geweest. Eerst kreeg het bedrijf Oculus (‘Rift’ is het product) een investering van 75 miljoen dollar waarmee ze de tweede versie en waarschijnlijke consumenten versie konden ontwikkelen en op de markt konden zetten mit handy lieder von youtube downloaden.

  Toen kwam Oculus op 25 maart opeens met het nieuws naar buiten dat ze een overeenkomst tot koop hadden gesloten met Facebook voor 400 miljoen dollar cash en maar liefst 1.6 miljard (!) dollar in Facebook aandelen download the advent calendar for free. Een bijzondere aankoop voor bovendien een bijzonder hoog bedrag.

  De vraag is natuurlijk wat wil Facebook met Oculus. De consensus is dat Oculus gekocht is als verzekering dat ze niet de boot missen met een nieuw platform scrivener herunterladen. Dit heeft Facebook namelijk eerder gehad met mobiel; ze waren eigenlijk te laat met een app en met een goede mobiele strategie. Daar is een inhaalslag gemaakt die nu succesvol is, maar daarvoor waren flinke investeringen nodig (waaronder het kopen van Instagram en Whatsapp) tubemate download deutsch kostenlos. Facebook gokt dat Oculus een nieuw platform kan worden.

  Wat brengt de toekomst? Op korte termijn gaat er weinig veranderen bij Oculus über amazon prime musik herunterladen. De ontwikkeling van de hardware gaat gewoon door en de verwachting is dat de ontwikkeling van software op korte termijn gewoon op gaming gericht blijft playback lieder downloaden. Maar op lange termijn gaan we waarschijnlijk wel interessante verschuivingen zien.

  De verwachting is dat Facebook met eigen software gaat komen voor het Oculus platform. Denk daarbij aan virtual games die je met je vrienden kan spelen. Want wie wil er nou niet samen met Facebook vrienden virtueel op je Farmville land staan 😉

  Virtual gaming samen is misschien leuk, waar het Facebook uiteindelijk naartoe wil is een virtueel platform waar je samen kan komen met je vrienden. Daarop kunnen ze dan weer extra diensten bedenken, van het samen TV kijken of naar muziek luisteren tot het samenwerken aan documenten of vergaderingen beleggen. Het is dan niet ondenkbaar dat er in het onderwijs van dit soort dingen gebruik gemaakt wordt, net zoals nu al gebruik wordt gemaakt van Skype of Google Hangouts.

  Virtueel lesgeven op Facebook is nog ver weg, maar de techniek van Oculus Rift kan nu al bekeken worden. Wil je ook een keer in een virtuele wereld stappen? Kom dan naar de NCOSM en schrijf je in voor de hands-on workshop die ik samen geef met Louis Hilgers. Daar kan je Oculus Rift zelf uitproberen en je verliezen in de immersive wereld van virtual reality!

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75