• 1 december 2014
 • Infographics hebben aan populariteit gewonnen omdat ze een grote hoeveelheid data snel inzichtelijk kunnen maken aan een groot publiek. Een infographic laat bovendien zien dat je de materie begrijpt en overzicht hebt, daarvoor zijn ze ook uitstekend te gebruiken in de les spotify playlist herunterladen ohne wlan.

  Het maken van een infographic was vroeger vooral voorbehouden aan specialisten die goed om konden gaan met gespecialiseerde software. Maar doordat standaard softwarepakketten zoals Powerpoint uitstekend om kunnen gaan met een grote hoeveelheid tekst en eenvoudig grafieken kunnen tonen zijn deze uitstekend bruikbaar voor het maken van infographics download movies amazon. Bovendien zijn er verschillende online tools waarmee je zelf ook infographics kan maken.

  Software opties
  Het meest voor de hand liggende is om Powerpoint te gebruiken voor het maken van infographics google chrome kostenlos für mac. Hubspot heeft hiervoor vijf verschillende templates gratis beschikbaar die een uitstekende basis vormen: Er zijn ook verschillende online tools beschikbaar om infographics te maken download gmx folder. De tool Easely bied bijvoorbeeld 12 gratis templates om mee te starten:  en infogr.am biedt 30 templates gratis en kan ook Excel data automatisch inlezen download from the internet.

  Een andere handige online tool is Piktochart die een beperkte set gratis tools heeft maar waar scholen voor $40 per jaar ook een onderwijsaccount kunnen aanvragen sims gratis downloaden origin.

  Heb je de beschikking over grafische software zoals Adobe Photoshop en Illustrator? Dan kan op Graphicriver voor relatief lage kosten verschillende Infographic elementen worden gekocht die het maken van een graphic een stuk versnellen software.

  Aan de slag met infographics
  Welke stappen moet je volgen om je leerlingen aan de slag te laten gaan met infographics?

  1. Probeer de verschillende software opties en maak een keuze voor de software die het beste is voor de opdracht of past bij je leerlingen herunterladen.
  2. Formuleer een goede vraag die beantwoord en onderbouwd kan worden met de infographic.
  3. Schets welke elementen de infographic moet bevatten en welke data allemaal getoond moet worden herunterladen.
  4. Kies een template of graphics die passen bij de infographic en onderbouwing.
  5. Stel de infographic samen in de gekozen software. Zorg dat het verhaal in een logische volgorde wordt verteld en het oog van de lezer de stappen goed kan volgen kindle android app herunterladen nicht möglich. Het meest overzichtelijk is hiervoor een omgekeerde pyramide vorm of een T-vorm te gebruiken om de flow van informatie goed weer te geven. Ook is het handig om een tijdslijn opzet te gebruiken.
  6. Zorg dat alle informatie en data voorzien is van de juiste bronvermeldingen.
  7. Presenteer de infographics aan elkaar en leg het probleem, de onderbouwing en eventueel de conclusie uit.

  Inspiratie
  Vaak is de start om eens te kijken naar inspirerende voorbeelden. Uiteraard zijn infographic overal te vinden maar twee websites publiceren vrijwel dagelijks nieuwe relevante infographics die voor genoeg inspiratie zorgen:  CoolInfoGraphics.

  Heb je samen met je leerlingen een infographic gemaakt? Dat zou het ontzettend leuk zijn als je het resultaat kan delen met mij en de andere lezers in de reacties!

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75