• 1 juli 2014
 • Zorg dat je klaar bent voor de comeback van het horloge

  Maar waarom niet? Er zijn toch andere kinderen die er ook één om hebben! Dat die van mij meer kan dat is niet mijn schuld facebook archive! De felle discussie met mijn leraar staat me nog goed bij vooral omdat ik uiteindelijk de klas werd uitgestuurd voor het eerst in mijn leven. Volgens hem was dit afkijken en dus moest ik kiezen tussen thuislaten of mezelf melden herunterladen.

  Ik heb het over de eerste technologie bling die ik bezat, mijn Casio Calculator digitale horloge. Ondanks de veel te kleine en onhandige knopjes was het in mijn tijd een technologisch wonder dat je een calculator om je pols kon dragen herunterladen. Ondanks dat ik – uiteraard – een goudeerlijke leerling was mocht ik het uiteindelijk toch niet meer om naar school vanwege het afkijk gevaar kfd-logo for download.

  Nu bijna 25 jaar verder gaan we in dezelfde situatie terechtkomen met horloges. De generatie die nu in de schoolbanken zit draagt al tijden geen horloge meer maar met het nieuwe aanbod smartwatches zou dat wel eens kunnen gaan veranderen minmelgames for free in full version german windows 10.

  pebbleDe eerste populaire smartwatch van deze nieuwe generatie horloges was de Pebble rennradtouren herunterladen. Als één van de eerste echt sucessvolle kickstarter projecten haalde Pebble in 2012 meer dan $10 miljoen op. Inmiddels is Pebble in de tweede generatie en zijn er zo’n 300.000 horloges wereldwijd verkocht dus van een massale doorbraak is nog geen sprake (ter vergelijking van de iPhone worden er in een kwartaal ongeveer 40 miljoen verkocht) herunterladen.

  Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Vorige week heeft Google het Android Wear platform gelanceerd herunterladen. Dit moet de basis leveren voor een nieuwe generatie smartwatches die in combinatie met het Android besturingssysteem kunnen werken. Tegelijkertijd lanceerde Samsung de nieuwe Gear en LG de G watch die beiden direct met Android Wear werken download adp.

  Maar het huidige aanbod van smartwatches blijven – eigenlijk net als mijn klassieke Casio Calculator watch – minder mooi en elegant als normale horloges free Christmas cards to. Maar in september komt daar verandering in; dan komt de werkelijk oogstrelende Moto360 smartwatch van Motorla op de markt. Wat mij betreft is dat de eerste smartwatch die echt als een sieraad gedragen kan worden.

  Dan is natuurlijk de vraag wat Apple gaat doen. De geruchten zijn er al 2 jaar dat het bedrijf op het hoofdkwartier in Cupertino werkt aan een smartwatch. Vorig jaar heeft Samsung zelfs de Galaxy Gear sneller dan verwacht op de markt gebracht om Apple voor te zijn. Gaan ze dan dit jaar echt met een iWatch komen? Gezien de aankondigingen van technologie in iOS 8 (ondersteuning health apps) denk ik dat de kans groter is dan ooit…maar met Apple weet je het nooit.

  Wanneer gaan we ze in de klas zien? Ik denk dat er best leerlingen zullen zijn die na de zomervakantie op school komen met een smartwatch, maar je zal ze nog op één hand kunnen tellen. Dit is een generatie die niet gewend is aan het dragen van horloges en zullen dus op een geheel eigen manier overgehaald moeten worden met handig functionaliteiten en mogelijkheden van de smartwatch. Bovendien is het rond de €250 nog een hele uitgaaf.

  De leraar die mij met mijn Casio Calculator horologe de klas uitstuurde legde later aan mijn moeder uit: Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest doen omdat ik het nog nooit had gezien…. Laat je dat met smartwatches niet overkomen. Denk er samen alvast over na hoe je hiermee om wil gaan zodat er straks een duidelijke richtlijn ligt voor docenten en studenten. Want dat het gaat komen dat is een ding wat zeker is.

  Fijne vakantie!

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75