• 14 mei 2002
  • Binnengekomen persbericht:
    —————————————-

    Op dinsdag 14 mei maakte de jury van ThinkQuest tijdens een feestelijke finale de winnaars bekend van de eerste editie van de “web-strijd” ThinkQuest uit de Kunst, een wedstrijd waarbij HBO-studenten uit de kunstensector worden uitgedaagd om samen met anderen een educatieve website te bouwen hvv ticket herunterladen. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en
    Wetenschappen stelde een totaal van ruim 185.000 euro aan prijzen beschikbaar.


    John Thackara, directeur van Doors of Perception opende het festijn met een boeiende presentatie hoe gpx downloaden. Vervolgens presenteerden de teams hun websites aan publiek en jury, waarna een forum van nationale en internationale juryleden
    onder leiding van Edwin Rutten zich uitsprak over onderwerpen als beeldtaal, geïntegreerd ontwerpen en e-culture en onderwijs kostenlose spiele zum herunterladen für tablet. Michael Schwarz, consultant en onderzoeker op het gebied van de technologische cultuur en onder andere kroonlid van de Raad voor Cultuur, onthulde tenslotte wie de prijswinnaars waren post nl app downloaden. Hij mocht totaal ruim 185.000 euro aan prijzen uitreiken aan de winnaars van deze prestigieuze webstrijd. Na de uitreiking besloot de skate- en dancegroep ISH het festijn met een schitterende voorstelling og youtube downloaden.

    De hoofdprijs van 34.034 euro (fl. 75.000,-) ging naar een team van zes studenten Interaction Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling Kunst, Media en Technologie herunterladen. De jury was unaniem van mening dat hun website over het maken van een film, “Cine*mania”, zeer professioneel was, dat alle onderdelen goed uitgewerkt waren, en dat de site niet alleen educatief en informatief was, maar ook goed vormgegeven en technisch van hoog niveau program to write.

    De eerste prijs, 22.689 euro(fl.50.000,=), ging naar een team van de Fontys Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg voor hun website “Top tips”, een humoristische site waarin onderzoek wordt gedaan naar beeldtaal in webdesign amazon film auf pc herunterladen.

    Tweede prijzen (fl. 35.000,=, 15.882 euro) werden toegekend aan de websites “DigiEdelmetaal” (Hogeschool van de Kunsten, Utrecht), De verwondering van het zien” en aan “Leven als Kunstenaar”(beide van de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten, Constantijn Huygens, Kampen) minecraft minecraft kostenlos downloaden. Derde prijzen tenslotte waren bestemd voor de websites “World Wide Icons”, “Door het oog van de camera” en voor de website “Antilliaanse muziek” anwb motor theorie cd. De jury heeft alle inzendingen die binnen de wedstrijdvoorwaarden vielen, een aanmoedigingsprijs toegekend van 2.269 euro. Een internationaal panel heeft aan een aantal websites een eervolle vermelding toegekend, èn zij hebben een bedrag van 12.500 euro ter beschikking gesteld voor een prikkelende workshopdag over educatief ontwerpen die bij aanvang van het nieuwe webstrijdseizoen ThinkQuest uit de Kunst zal worden gehouden.

    De einduitslag en een overzicht van alle inzendingen vindt u via de ThinkQuest website.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75