• 21 november 2002
 •  

  Meer dan 450 leerlingen uit het voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwasseneducatie zijn er dit jaar in geslaagd om door te dringen tot de finale van ThinkQuest voor Leerlingen. 53 teams hebben met veel enthousiasme en kennis van zaken een educatieve website gebouwd die in het onderwijs ingezet kan worden. Een intensief proces van samenwerking, waarbij zaken als informatie verzamelen, selecteren en presenteren, maar ook planning van groot belang zijn legal children's films.

  Wat is ThinkQuest?
  ThinkQuest is een label van Kennisnet dat jaarlijks een aantal organiseert webstrijden voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert het internetgebruik op scholen. Voor de webstrijden is een prijzengeld van meer dan euro 30.000 beschikbaar.

  Lesgeven met ICT
  De webstrijd heeft prachtige sites opgeleverd Download onedrive windows 10. Er worden onderwerpen uit alle vakken behandeld in de websites: nederlands en wiskunde, biologie, aardrijkskunde en natuurlijk ook informatica. Sommige sites zijn vooral informatief, andere sites zijn meer gericht op praktische oefening. Bij sommige sites kunnen tijdens het leren aantekeningen gemaakt worden, andere bieden de mogelijkheid om de resultaten van een klas vast te leggen. Er zijn sites met spelletjes, fora waar gediscussieerd kan worden over het onderwerp en sites waaraan de docent zelf informatie of vragen kan toevoegen Download iphone 8 photos. Voor docenten een prachtige mogelijkheid om hun vak via ICT aan te bieden.

  Plezier op het web De leerlingen zelf hebben er heel wat van opgestoken. Door het bouwen aan een website hebben ze geleerd samen te werken, te plannen en zijn ze intensief aan de slag gegaan met een onderwerp. Sommige leerlingen gebruiken de site zelfs voor een examenwerkstuk of profielopdracht diablo downloaden. Het is duidelijk dat er met heel veel plezier en inzet aan de website is gewerkt. Niet zelden zijn er hele vakanties in gestoken! De sites zijn on line door 400 juryleden beoordeeld op educatieve waarde, originaliteit, Internetgebruik, interactiviteit en technische kwaliteit. Een vakjury heeft het laatste woord. Zij bepaalt uiteindelijk welke site de hoofdprijs heeft gewonnen. Een prijs van maar liefst euro 10.000, die vrij door het team te besteden is gpx files. Daarnaast zijn er eerste, tweede en derde prijzen van resp. euro 5.000, euro 3.500 en euro 2.000 en er zijn speciale en aanmoedigingsprijzen van euro 7.500 en aanmoedigingsprijzen van euro 250.

  Finale
  Op donderdag 28 november wordt de winnaar van ThinkQuest voor Leerlingen bekend gemaakt tijdens een spetterende finale dayz herunterladen. De finale bestaat uit twee delen: In de ochtend is de uitreiking voor 12-15-jarigen en in de middag die voor leerlingen van 16 jaar en ouder. De finalisten tonen hun sites aan elkaar en aan het publiek in de School voor de Toekomst in Den Bosch. Het evenement wordt gepresenteerd door Erwin Rutten. Hij zal de teams ondervragen over hun website. Verder zijn er lezingen door een vertegenwoordiger van Kennisnet en van Rebeltoday, een internetplatform waarmee scholieren een eigen digitaal schoolplein kunnen maken en beheren download procreate for free. Het belooft een interessante en vooral spannende dag te worden voor de finalisten. Welk team gaat die dag naar huis met een bedrag van euro 10.000 in zijn zak? Alle sites, van finalisten en niet-finalisten zijn nu al te bewonderen via de site van ThinkQuest: www.thinkquest.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over de finale wiso mein verein herunterladen.

  Nog meer webstrijden
  Naast bovengenoemde webstrijden die nu worden afgerond, organiseert ThinkQuest Nederland nog drie andere webstrijden: ThinkQuest voor de Klas, voor studenten en docenten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, ThinkQuest Junior voor basisscholieren en ThinkQuest uit de Kunst voor teams van HBO-studenten uit de kunstsector. De finale van ThinkQuest voor de Klas vindt plaats op 23 november, eveneens in de School voor de Toekomst. De finales van ThinkQuest Junior en van ThinkQuest voor de Kunst zullen aan het einde van dit schooljaar plaatsvinden download u boot simulator 2 world war full version for free.

  Achtergrond
  ThinkQuest voor Leerlingen is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs of de BVE-sector, die in teamverband educatieve websites voor Kennisnet maken. ThinkQuest is een label van Kennisnet dat staat voor inspirerende webevents en ICT innovatie. Kennisnet richt zich op de ondersteuning van het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen firefox herunterladen ohne internet explorer. Kennisnet is praktisch en inspirerend door aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk en tegelijkertijd nieuwe leer- en werkvormen met nieuwe technologie een extra impuls te geven.ThinkQuest is zo een praktische, leerzame en bovenal leuke manier om het gebruik van internet te stimuleren.

  Bron: Persbericht APS

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75