• 18 januari 2002
  • Microsoft laat scholen meer betalen Software wordt fors duurder. Scholen moeten ten minste drie keer zoveel gaan betalen voor het gebruik van de software van Microsoft herunterladen. Dat blijkt uit een brief aan alle scholen voor basis-, voortgezet-, beroeps- en hoger onderwijs. Voor scholen met veel computers gaan de bedragen soms zelfs zes keer over de kop http www.adobe.de products acrobat readstep2.html herunterladen kostenlos.

    Scholengemeenschap Meerwegen in Amersfoort, met 800 computers, zal bijvoorbeeld in plaats van 3000 euro zo’n 19 duizend euro per jaar moeten gaan betalen maplestory. Volgens Microsoft zijn de prijsverhogingen nodig vanwege de Europese eenwording. Nederland ligt ver achter met de prijzen van software voor scholen in vergelijking met de rest van Europa wdr mediathek herunterladen mac. We willen de tarieven harmoniseren, want we gaan naar één Europese onderwijslicentie, aldus woordvoerder B. van Eekhout van Microsoft.

    Veel scholen zijn erg geschrokken van de forse prijsverhogingen Download skin changer fortnite. Maar Microsoft benadrukt dat de scholen altijd nog erg voordelig uit zijn. Een school gaat 20 euro per computer per jaar betalen. Als je een vergelijkbaar pakket in de winkel koopt, betaal je al snel 1200 à 1500 euro in één klap, aldus de woordvoerder van het bedrijf duden herunterladen für android.
    Om de tarieven voor alle Europese scholen gelijk te trekken, gaan de Nederlandse tarieven voor scholen met circa 250 procent omhoog. Daarnaast zullen de scholen voortaan per computer moeten betalen in plaats van per docent bs downloaden. Ook die maatregel betekent al gauw een verdubbeling van de kosten. Bovendien moeten scholen voor het thuisgebruik van software van Microsoft door leerlingen en medewerkers voortaan ook nog eens een deel gaan bijbetalen download van rtlxl.

    Microsoft snapt de commotie onder scholen niet. De nieuwe tarieven zijn uitonderhandeld met organisaties die het onderwijs vertegenwoordigen, aldus de woordvoerder van Microsoft disney plus auf fernseher herunterladen. Dat zijn SLB-diensten en APS IT-diensten die intermediair zijn tussen scholen en leveranciers van computers en software.

    Ik snap de pijn bij scholen wel Download photos from iphone on macbook. Ze hebben zich misschien niet gerealiseerd dat ze jarenlang voor een dubbeltje op de eerste rang zaten, aldus T. van Nood, directeur van SLB. Het is een beetje naïef om te denken dat dat altijd zo zou blijven. Van Nood is best content met de nieuwe prijzen. Dat geldt ook voor directeur N. van Tricht van APS IT-diensten. Je kunt beslist niet zeggen dat Microsoft de scholen een poot uitdraait. Alleen de nieuwe regel dat het thuisgebruik van de software voor leerlingen of studenten niet langer gratis is, kan wel eens ingrijpende gevolgen voor scholen hebben, aldus Van Tricht. Volgens Van Tricht hebben veel scholen reeds hun beklag gedaan bij Economische Zaken. Scholen voelen zich nogal overvallen door de nieuwe tarieven, die per 1 februari ingaan. Tijd om nog nieuwe besturingssystemen te bestellen is er niet, aldus een schoolhoofd.

    Bron: de Volkskrant

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75