• 11 juni 2001
  • NICL-Base is een database, uitgegeven op CD-Rom, met informatie over alle in Nederland verkrijgbare leermiddelen whatsapp clips. NICL-Base is er in twee versies:



    • NICL-Base Primair onderwijs 2001


         



    • NICL-Base VO/BVE 2001 voor het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs en de volwassenen-educatie)Het aanbod is voor de doorsnee docent erg groot zdf broadcast download. Op de NICL cd-roms staan leermiddelen van 922 uitgevers.

    Enkele getallen:



    • 15678 leermiddelen voor het primair onderwijs


    • 21643 leermiddelen voor het voortgezet onderwijs


    • 15560 leermiddelen voor het beroepsonderwijs en de volwassenen-educatie
      Er is niet alleen veel keuze maar de scholen worden ook steeds creatiever in het zoeken en benutten van lesmateriaal herunterladen. De onderwijsinspectie schreef daarover al in de ICT schoolportretten: “Voor leraren betekent het werken met Digilessen, dat ze meer zelf vorm geven aan hun onderwijs whatsapp herunterladen play store. Het concept blijkt het gebruik van methoden ter discussie te stellen. Zo wordt er bij voorbeeld steeds meer gebruik gemaakt van bronnen uit andere landen, zoals BBC-education, van algemene software, van software voor de thuismarkt en van Internet sites die niet primair voor het onderwijs zijn gemaakt Download pc lkw games for free. De functie van methoden is steeds meer die van een richtlijn voor de opbouw van leerlijnen, steeds minder die van bron van informatie en werkwijzen. Daar zijn de huidige methoden niet op gemaakt.”

      NICL-Base helpt docenten bij het vinden van geschikte leermiddelen afkomstig van allerlei verschillende bronnen quiz app herunterladen. Daarvoor worden binnen NICL-Base diverse zoekingangen geboden. Zo is te zoeken op onderstaande zoekingangen:




        1. vak


        2. doelgroep


        3. vak


        4. onderwerp


        5. leermiddelensoort,


        6. leverancier


        7. auteur


        8. woord uit titel


        9. woord uit de samenvatting


        10. ISB-nummer,



    NICL-Base kan ook gebruikt worden als hulpmiddel bij het maken van begrotingen: met enkele muisklikken kan de aanschafprijs van een methode berekend worden herunterladen.
    Prijzen NICL-Base VO/BVE 2001 ƒ129,95 voor een eenmalige bestelling of ƒ103,95 voor een jaarabonnement
    NICL-Base Primair onderwijs 2001 ƒ49,95 voor een eenmalige bestelling of ƒ39,95 voor een jaarabonnement
    De cd-roms werken onder Windows ‘95 en hoger of Windows NT

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75