• 28 augustus 2002
  • Kennisnet, het prestigieuze computernetwerk dat sinds juni 12 duizend Nederlandse scholen met elkaar verbindt, dreigt al te moeten worden ontmanteld discordapp herunterladen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen slaagt er niet in de financiering van het netwerk rond te krijgen, verwacht directeur Toine Maes van de stichting Kennisnet ich kann keine netflix folgen downloaden.

    Diverse maatschappellijke organisaties roepen het kabinet op alsnog met geld over de brug te komen.

    Kennisnet is een soort beschermd internet, waarop schoolkinderen informatie kunnen vergaren zonder in contact te komen met porno, illegale software of reclame herunterladen. Om de 2,7 miljoen leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs te laten internetten, is op jaarbasis 100 miljoen euro nodig, maar in het regeerakkoord is daarmee geen rekening gehouden download git changes.
    Ook ontbreekt een post van 95 miljoen voor de verdere ontwikkeling van de ICT in het onderwijs. Oud-onderwijsminister Hermans luidde hierover al de noodklok in zijn overdrachtsdossier command and conquer stunde null kostenlos.
    Kennisnet was één van de paradepaardjes van het paarse kabinet. Hermans heeft de afgelopen drie jaar 1,3 miljard euro besteed aan ICT op school. Na veel vertragingen werd in juni gevierd dat de laatste school op het netwerk werd aangesloten youtube videos als wmv downloaden. Het feestje van de opening is amper voorbij en nu kunnen we alweer de begrafenis gaan organiseren, zegt Maes.
    Kennisnet-directeur Maes verwacht niet dat de gelden nog beschikbaar komen download samsung handy images. OC en W zegt nog altijd met het probleem aan de slag te zijn. Maar die komen vast met een tussenoplossing, voor een dubbeltje op de eerste rij, zegt Maes download photoimpact 12 for free german.
    Als het geld er niet komt, zullen vooral de kleinere scholen eind 2003 hun internetverbinding niet meer kunnen betalen. De verschillen tussen groot en klein worden hierdoor alleen maar groter, zegt Cees Oudshoorn, economisch directeur bij VNO-NCW downloading from package sources has failed. En dat terwijl het kabinet juist kleinschaligheid nastreeft. VNO-NCW heeft de minister in een brief om meer geld gevraagd.
    De diverse onderwijsorganisaties houden hun hart vast playstation.com herunterladen. We moeten juist flink in ICT blijven investeren, zegt directeur Roelf Willemstein van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). We zijn nog niet eens klaar met Kennisnet.
    Want nu het netwerk er ligt, voldoet Nederland weliswaar aan de Europese doelstelling om alle scholen met internet te verbinden, maar docenten en leerlingen benutten de mogelijkheden nog niet optimaal. Voor het bijscholen van docenten en educatieve software hebben de scholen ook extra geld nodig.

    Bron: Volkskrant

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75