• 21 december 2016
 • Arduino voor iedereen is een compleet, klein pakket met alle noodzakelijke componenten. De auteurs Koen Vervloesem en Martijn Overman schreven een korte en prettig werkende handleiding voor iedereen die met Arduino aan de slag wil eos kostenlos downloaden chip.

  Arduino lijkt ook in het voortgezet onderwijs in opmars. Niet zo verwonderlijk, want het is relatief eenvoudig om met goedkope elektronica componenten zelf een goed werkende schakeling in elkaar te zetten. In het boekje staan 25 zelfbouwprojecten beschreven download facebook messages. Een aantal heb ik geprobeerd en het geheel werkte telkens uitstekend. De eerste pagina’s geven duidelijk uitleg over de gebruikte componenten en welke (gratis) software je kunt gebruiken autocad kostenlos downloaden. Het boekje is wellicht een antwoord op de vraag: “Arduino hoe begin ik er aan?

  arduinovooriedereen-1De schrijvers geven zelf aan dat de nadruk niet ligt op het maken van de schakelingen, maar op het programmeren youtube lieder mit handy downloaden. Om te voorkomen dat het codekloppen wordt zijn de Arduinoprogramma’s (schetsen genoemd) op internet gezet en eenvoudig in te passen. Het pakket bestaat uit:

  • Projectboek
  • 25 praktische projecten
  • 200 componenten
  • Arduino Nano-compatible microcomputer
  • Breadboard
  • Jumperdraden

  Er wordt niet gewerkt met de grotere Arduino Uno, maar met een kloon, die net zo handig is, namelijk de Arduino-Nano.  Arduino is een opensource project, dus zijn er veel klonen en soorten Arduino’s in omloop. In feite doen alle soorten Arduino hetzelfde, nadat je hebt geprogrammeerd kan de elektronica het werk doen ringtone.

  Het boekje is eenvoudig van opzet. Na een korte introductie ga je direct aan de slag met de 25 schakelingen. Ieder project heeft een indicatie van de moeilijkheidsgraad mp3 converter deutsch kostenlos downloaden. Bij elk project staat ook een onderdelenlijstje en een indicatie van de tijd dat je er mee bezig bent. Wie er net aan begint zal de eerste opdracht, die op 10 minuten staat, niet binnen die tijd kunnen maken icloud alle bilder gleichzeitig herunterladen. Echter door de eenvoud zal het ook weer niet veel langer duren dan een half uurtje.

  Door te experimenteren zullen stapsgewijs de vaardigheden en de programmeerkunsten toenemen apps zum herunterladen kostenlos. Experimenteren binnen de mogelijkheden is zeker aan te bevelen, want de kans dat je iets desastreus uithaalt is gering. In het boekje tref je 25 schakelingen aan; een korte greep: Knipperlicht, Stoplicht, Knight Rider-scanner (met tune!), digitale bingomolen, potplantmonitor, kleurrijke verlichting, automatische ventilatorregeling division 2.

  De prettige aanspreektoon en het handige, inhoudrijke boekje maken Arduino voor iedereen geschikt voor zowel leerlingen als leraren om zelf mee aan de slag te gaan skype download windows kostenlos.

  Drift_vd_Aad Aad van der Drift (Zernike College)

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75