• 24 februari 2017
 • In Londen tijdens de jaarlijkse Bett show ontving Prowise de BETT Device Award voor hun Chromebook  Proline download google street view for free. Redenen genoeg om de bijna 1,5 kg zware laptop nader te bekijken.

  Prowise is in het onderwijs vooral bekend vanwege de onderwijsvriendelijke smartboards en de bijpassende software nein herunterladen. Dat hen dat goed lukt kun je in zeer veel Nederlandse scholen terug zien. Dat ook de Engelse en de internationale markt geïnteresseerd is moge blijken uit de zojuist gememoreerde prijs en een nominatie voor een ander product, het All-in-One systeem, een pc die als beeldscherm eenvoudig op het bureau van een leraar past heart tones.

  Bij het uitpakken van mijn Chromebook liep het niet erg soepel. Onhandig viel het apparaat op de punt van mijn bureaulade. Zowel uiterlijk al technisch bleek de schade onzichtbaar wdr video downloaden. Het lijkt wel alsof het apparaat tegen onhandig gebruik is verstevigd en dat is natuurlijk een must voor een school device. Amper opengeklapt kan ik direct met mijn Google account het apparaat inrichten download simcity buildit. Inrichten is een groot woord, want eigenlijk hoef ik helemaal niets te doen en kan ik direct gebruik maken van mijn bij Google opgeslagen documenten.

  Prowise heeft ook al wat software, zeg maar links, op de laptop geplaatst youtube music legally for free. Niet echt spannend, want Google docs, Gmail en Youtube zijn niet meer dan logisch. Uiteraard werken Prowise Presenter en Prowise Connect ook battlefield 1942 download vollversion kostenlos deutsch chip.

  Eerlijk gezegd denk ik dat in die eenvoud ook de kracht van het apparaat zit. Het snel in gebruik nemen met je eigen account.  Naast dat veel scholen van de gratis Google apps gebruik maken, kan iedereen zich gratis bij Google aanmelden, kortom met een geringe inspanning kun je je eigen online instellingen overal mee naar toe nemen. Nog een aardige tip, in samenwerking met een 35 euro kostende Google Chromecast is via de HDMI poort van een digibord je Chromebook scherm eenvoudig in de klas zichtbaar te maken too good to go herunterladen.

  Dankzij de Celeron N3060-processor en het 4 GB geheugen (32 GB opslag, maar er kan uiteraard ook een geheugenkaartje bij) is de Proline een snel en storingsvrij apparaat herunterladen. Met een breed beeldscherm van 11,6 inch en 1366×768 pixels en het touchscreen heerlijk in gebruik. Het is mogelijk dit beeldscherm geheel om te klappen, waardoor je een tablet look creëert download apps on fire tv. Door de dikte en het gewicht van dit Chromebook is dat minder aantrekkelijk. De prijs van dit kwaliteitsproduct (ca. € 380,-) valt reuze mee als je kijkt naar het gebodene. Inmiddels staat de, in eerste instantie, volledig opgeladen Proline al weer 7 uur op mijn tafel en nog steeds geeft de batterij aan dat er genoeg energie is voor vele uren werk.

  Degelijke Chromebooks zijn dan ook aantrekkelijke alternatieven voor het onderwijs. Vooral in de Verenigde Staten worden die veel ingezet. Met de Proline van Prowise is het volgens mij een volwaardig en goed voor het onderwijs in te zetten product. Nagenoeg alle benodigde ICT-activiteiten voor in de klas zijn er mee uit te voeren. Jammer dat Android apps nog niet op dit Chromebook zit; een aantal scholen gaf aan daarvoor te kiezen. De prijs van ca. € 380,- lijkt voor veel ouders pittig, maar als je nagaat welke kwaliteit je met de Proline in school haalt dan valt dat reuze mee.

  Drift_vd_Aad Aad van der Drift (Zernike College)


  Reactie Prowise
  Erg leuke review. We hebben slecht één toevoeging: op alle Chromebooks bieden we 3 jaar volledige garantie. Daarnaast geloven we dat je onze producten pas écht leert kennen door ze te gebruiken. Daarom hanteren we een eenvoudig beleid: probeer onze devices 30 dagen uit, niet goed is geld terug!

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75