• 8 april 2014
 • Onlangs verscheen in de serie BoekTweePuntNul het boek van Met je smartphone het bos in. Susan Spekschoor las het boek en schreef er deze recensie over.
  Susan: Niet alleen volwassenen maken gebruik van een smartphone. Ook in veel gezinnen mag het kind er al mee spelen. Net als bij een tablet Download apps macbook air. De laatste tijd lees je steeds meer dat kinderen zich goed kunnen vermaken met een smartphone of tablet. Het is leuk, maar vaak ook leerzaam. Buiten spelen en bewegen is leuk en daarnaast ook nog eens gezond. Hoe geweldig is het dan om deze twee te combineren? Buiten de natuur ontdekken en leren met behulp van een smartphone! Dit idee leefde bij auteur Jolanda Pikkaart en inmiddels is het boek af en te koop. Het boek is goed te lezen, voorzien van veel afbeeldingen en licht in gewicht. Dus ook nog eens handig om mee te nemen onderweg. In dit boek vind je praktische voorbeelden van apps, sites en ander digitaal leermateriaal die je als leerkracht, ouder of andere natuurliefhebber in kunt zetten stream or download data volume. Ontdek de natuur met al jouw zintuigen!

  Foto

  Met je smartphone het bos in bevat de volgende hoofdstukken

  1. Kinderen en natuur
   Welke herinneringen heb jij aan de natuur? Wat zijn de voordelen van spelen in de natuur? Een combinatie van echte ervaringen en virtuele ervaringen. Ook lees je hier een korte opsomming van apps en natuurboeken op je smartphone.
  2. En nu naar buiten!
   Wat neem je allemaal mee als je de natuur in gaat? Je vindt hier een lijstje met praktische benodigdheden itunes for windows 7 64 bit download for free. Daarnaast ook nog wat tips voor materialen die handig kunnen zijn, zoals een vergrootglas, een zaklamp, etc. Met jouw smartphone kun je bellen en gebruik maken van apps. Maar welke functies zitten er nog meer op? Welke gadgets zijn er en hoe gebruik je ze in de praktijk? Inclusief lesidee Op zoek naar paddestoelen.
  3. Een slak op het digibord
   Hoe zorg je ervoor dat natuuronderwijs gaat leven op school, zowel bij leerkrachten als bij leerlingen weight watchers diary for free? In dit hoofdstuk krijg je tips en vind je maar liefst 10 lesideeën! Van digibord tot documentcamera, webcam en meer.
  4. Natuur op je beeldscherm
   Het is niet altijd mogelijk om naar buiten te gaan, denk aan het weer of bijvoorbeeld wanneer je iets wil laten zien wat moeilijk te vinden is. In dit hoofdstuk worden een aantal natuursites genoemd. Je vindt er nog meer op de website. Ook wordt er aandacht besteedt aan interactieve natuurboeken. Op het einde vind je weer twee lesideeën.
  5. De (school)tuin met je mobiel
   Kom meer te weten over een groen schoolplein alte osx version downloaden. Bekijk het stappenplan en lees de vele tips. Astrid Kwaspen vertelt jou nog meer over het groene schoolplein. En uiteraard weer een leuk en leerzaam lesidee: maak een insectenhotel.
  6. Met apps naar buiten
   Welke apps zijn te gebruiken in de natuur? Er wordt onder andere aandacht besteed aan: apps voor wandelen, apps in het bos, natuurgidsen. Zelfs informatie over zelf een app maken.
  7. Los in ’t bos
   Gamen in de natuur? Ja, dat kan. Een hoofdstuk met informatie over de bijzondere app ‘Los in ’t bos’ Call of duty black ops 4 free download pc.
  8. Speuren met je mobiel
   Lees en leer meer over GPS speurtochten, QR-codes en Layar. Ook wordt er veel aandacht besteed aan geocaching (een GPS wandeling met opdrachten, je ontvangt steeds weer nieuwe coördinaten).
  9. Sociale media in de buitenlucht
   Hoe zet je sociale media in voor natuureducatie? En waarom zou je sociale media gebruiken? Denk aan Facebook, Twitter, Pintererst en YouTube. Met een mooi lesidee over mediawijsheid en de natuur.
  10. Digitale kinderfeestjes
   In dit digitale tijdperk kun je de smartphone uiteraard ook inzetten bij feestjes, kamp of schooluitjes battlefield 1 kostenlos herunterladen. In dit hoofdstuk vind je tips en aanraders voor natuuruitjes. In het interview lees je meer over digitale feestjes.
  11. In de praktijk
   Praktijkvoorbeelden worden uitgelicht middels een interview met een geocacher, een boswachter en een leerkracht.
  12. En de toekomst?
   De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Als dit boek in 2025 nog een keer uitgebracht zou gaan worden, hoe ziet het er dan uit? Diverse mensen geven hun reactie.

  En dan beschik je over voldoende kennis en informatie om dit alles in de praktijk uit te gaan proberen Clash of clans for pc free download. Heb je op school geen of onvoldoende smartphones tot je beschikking, dan kun je een maand lang gebruik maken van de inspiratiebox.

  Mijn mening
  Wat een geweldig boek. Een combinatie die voor veel kinderen geweldig is: de natuur in met jouw smartphone. In het boek vind je mooie foto’s en je krijgt ontzettend veel tips. Vaak met linkjes of QR codes. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je één of meerdere lesideeën en heb je op twee pagina’s de ruimte om daar jouw eigen aantekeningen te maken en te bewaren, handig Download a new version of firefox! Ik zou bijna willen zeggen: ‘verplicht’ voor iedere school. Uiteraard is het boek ook heel fijn voor ouders en wat dacht je van de scouting?
  Jolanda en alle mensen die er aan meegeholpen hebben: bedankt voor het schrijven van dit fantastische boek!


  Foto

  Over de auteur
  Jolanda Pikkaart is auteur, blogger, columniste, en freelance journaliste. Ze schreef het eerste boek dat een link legt tussen kinderen, natuur, educatie en technologie.

  Reactie auteur
  Kinderen en natuur, het is een natuurlijke combinatie. In een boom klimmen, hutten bouwen of je eigen aardbeien kweken, het is leuk, en kinderen leren er van. Smartphones en andere apparaten zijn hulpmiddelen. De technologie kunnen we niet stoppen, dus zet het dan positief in. Zodat kinderen niet alleen van natuur genieten, maar ook leren van technologie en mediawijsheid.
  Susan bedankt voor de mooie en uitgebreide recensie.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75