• 11 oktober 2016
 • Recensie MS Office specialist worden met Instruct.

  Een recensie over een lesmethode is lastig omdat iedere methode staat of valt met het enthousiasme van de leraar die voor de klas staat download youtube converter for free german. Het was mijn opzet om leerlingen in de onderbouw een stevige basis mee te geven om met Excel te kunnen werken. Daarvoor leek mij een cursus Microsoft Office Specialist van Instruct geschikt, omdat de waarde van een certificaat tot buiten school reikt bahn app.

  Met een MOS-certificaat worden kennis en vaardigheden in Microsoft Office aangetoond warum kann man manche filme bei netflix nicht herunterladen. Leerlingen, maar ook collega’s met MOS-certificaten (die zijn er ook voor Word en PowerPoint) hebben aangetoond een zeer goede computervaardigheid te bezitten amazon music herunterladen. Handig, want zo heb je een hogere productiviteit en is er een hogere efficiency bij het werken met Microsoft Office software.

  Bij Slim SLB heeft men zich veel moeite getroost om onze school kennis te laten maken met de methodes die opleiden tot Microsoft Office Specialist all videos for free.
  Hoewel er uit een aantal methodes kan worden gekozen, hadden mijn collega en ik de voorkeur voor de methode van Instruct. Deze methode heeft een groot deel van de leerstof online staan, waarbij eventueel een boek kan worden gebruikt Download farming simulator 19 for free.

  De MOS module van Instruct is cursorisch opgebouwd. Er wordt stap voor stap gewerkt om kennis en vaardigheden te vergroten, zodat je het programma langzaamaan kunt doorgronden sims 4 zum herunterladen. Het bijpassende dunne boekje is een naslagwerkje met veel screenshots en sluit aan op de online-cursus.
  Leerlingen en docent kunnen inloggen op de website www.toets-ict.nl en vanaf het eerste hoofdstuk wordt er met behulp van filmpjes en voorbeelden gewerkt Download hearts game for free.

  Als docent kon ik de vorderingen van de leerlingen nauwkeurig bijhouden. Een overzichtelijk dashboard gaf daar voldoende mogelijkheden toe. Jammer genoeg is het mij niet gelukt het volledige programma te doorlopen, het was mijn doel de getalenteerden een MOS examen* te laten afleggen download photo android. Wil je leerlingen tot het MOS examen opleiden dan zijn minimaal twee lesuren in de week een vereiste. De materie is inhoudelijk echter goed te doen door leerlingen vanaf 3e klas (vwo) comics kostenlos downloaden.

  Na afloop van de cursus heb ik mijn leerlingen gevraagd naar hun vorderingen en het leerplezier. Over het algemeen vond men het een leerzaam en uitdagend traject. Daarbij viel op dat leerlingen met geringe voortgang een paar keer het woordje saai in de mond namen. De betere leerlingen spraken over moeilijk, maar leerzaam. Allen vonden één keer per week niet handig omdat ze vaak moesten herhalen (zit gelukkig ook in de leerstof).

  Les van filmpjes lijkt prettig, maar hoe goed daarin soms ook de uitleg is, er mocht volgens de ondervraagden wel wat meer variatie in de presentaties zitten. Nu leek het veel van hetzelfde. Gelukkig ervoer men de kwaliteit van de uitleg als goed.

  Als leerlingen mee wilden doen aan de MOS-examens, dan was daar de gelegenheid voor, geen van de 14/15-jarigen was daartoe gemotiveerd. Door de Instruct cursus in een relatief kort tijdsbestek aan te bieden kun je leren om op een goede manier om te gaan met Microsoftprogramma’s.

  MOS certificaten zijn bedoeld voor studenten en (toekomstige) medewerkers in het bedrijfsleven. De inhoud van de modules is gebaseerd op de MOS-examens waardoor een cursist de garantie heeft dat alle examenonderdelen zijn behandeld. Een MOS-examen wordt afgenomen door een testcentrum. Zowel scholen als commerciële aanbieders kunnen zichzelf als testcentrum aanmelden om examens af te nemen. In Nederland wordt dat door Certiport verzorgd.

  Drift_vd_Aad Aad van der Drift (Zernike College)Weblog

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75