• 14 januari 2002
  • Een federale rechter uit Baltimore heeft vrijdag een schikking verworpen, waarbij Microsoft computers en software aan openbare scholen zou leveren ebook download ipad.

    Het betrof een schikking tussen Microsoft en een groot aantal private partijen. In navolging van de Amerikaanse overheid hadden de private partijen een rechtszaak aangespannen tegen de softwarereus die zij verwijten misbruik te maken van zijn monopoliepositie joyn herunterladen pc. Door zijn monopoliepositie kon Microsoft consumenten jarenlang dwingen om te veel te betalen voor Microsoft-software.

    Omdat het onmogelijk is om geld terug te geven aan alle consumenten die te veel hebben betaald voor Windows of Office, waren Microsoft en de private partijen een schikking overeengekomen waarbij het softwarebedrijf computers en software ter waarde van 1 miljard dollar aan de armste scholen van de Verenigde Staten zou geven jardinains 1 for free.

    Deze overeenkomst lokte veel kritiek uit. Onder de overeenkomst zou Microsoft ongeveer een half miljard dollar gebruiken om software te installeren op de computers die voor de scholen bedoeld zijn download french translation. Het zou daarbij voornamelijk gaan om software van Microsoft zelf.

    Daardoor zou het bedrijf zijn monopoliepositie alleen nog maar verder kunnen uitbreiden, meenden criticasters Download app youtube videos. Apple bijvoorbeeld, traditioneel marktleider in de Amerikaanse onderwijsmarkt, liet weten ‘verbijsterd’ te zijn over de schikking.

    De federale rechter, J welke apps kun je op macbook. Frederick Motz, is het met de concurrenten van Microsoft eens. “Op het eerste gezicht lijkt het voorstel misschien platformneutraal”, aldus Motz fortnite download op macbook air. “Maar de vraag is gerechtvaardigd of het voorstel niet een manier is om kinderen vanaf de crèche tot en met de middelbare school met Microsoft-software te overspoelen.”

    Daarnaast oordeelde Motz dat het geldbedrag Microsoft uittrekt voor de computerbenodigdheden, te laag is download iserv folder. Bij de rechtszaak betrokken private partijen uit Californië stellen dat al langer. Volgens hun berekeningen is Microsoft alleen al aan de eisers in Californië 9,1 miljard dollar schuldig herunterladen. In totaal zou het softwarebedrijf 30 miljard dollar moeten terugbetalen.

    Microsoft moet nu opnieuw met de eisers om tafel gaan zitten voor een nieuwe schikking download https certificate.

    Bron: WebWereld

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75