• 24 maart 2014
  • Vorige week heeft Samsung tijdens de onderwijsbeurs IPON in Utrecht een programma geïntroduceerd voor verdere onderwijsinnovatie. Onder de naam Smart Education Hub zal Samsung aan geselecteerde onderwijsstichtingen een samenhangend stimuleringsprogramma aanbieden. Dat bestaat uit drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Het doel is scholen in Nederland gericht te ondersteunen bij het integreren van technologie in hun onderwijs om zo optimaal aan te sluiten op het onderrichten van 21st Century Skills download skins from other players.

    Samsung heeft voor de uitvoering van het Smart Education Hub-programma samenwerkingen gesloten met de belangrijke partijen in het onderwijsveld, zoals de vier vooraanstaande educatieve uitgevers. Daarnaast werken ook twee nieuwe innovatieve aanbieders van digitaal lesmateriaal en ‘learning analytics’ als partner mee. Een van de belangrijkste dienstverleners aan het onderwijs, Heutink ICT, is ook partner, evenals Innofun in Breda voor het opleiden en trainen van schoolbestuurders, schooldirecteuren en leerkrachten Download nature photos for free.
    ‘Dit is een ambitieus en meerjarig initiatief voor het Nederlandse onderwijs dat voorkomt uit het wereldwijde Corporate Citizenship Program van Samsung,’ zegt Raymond Mesterom, Corporate Marketing Directeur van Samsung. ‘We gaan een aantal onderwijsstichtingen benaderen en voeren een zorgvuldig selectiebeleid. We verwachten binnenkort de eerste bekend te kunnen maken.’

    samsung-1

    HUB op maat
    Iedere Smart Education Hub is maatwerk, aangezien geselecteerde scholen zélf hun keuzes maken voor configuratie en inrichting herunterladen. Raymond Mesterom: ‘Samsung schrijft niet voor hoe scholen hun doelen moeten bereiken, dat doen zij zelf. Maar er moeten duidelijke doelen zijn gesteld en wij kijken wel mee of de beoogde resultaten daadwerkelijk worden gerealiseerd.’ Samsung heeft de ambitie de komende jaren in Nederland een netwerk van Smart Education Hubs te creëren.

    Samsung Corporate Citizenship
    Het Smart Education Hub program komt voort uit het wereldwijde Samsung ‘Corporate Citizenship Program’ Download windows font. Daarmee wil Samsung in alle landen waar de onderneming actief is een bijdrage leveren aan een van de belangrijkste behoeften van samenlevingen, namelijk vernieuwend onderwijs voor de kinderen die er opgroeien.

    Partners Smart Education Hub-programma
    Onderstaande vier uitgeverijen zullen een pakket van digitale leermiddelen bieden voor de Smart Classrooms herunterladen. Geselecteerde scholen maken zelf hun keuze voor de samenstelling van het pakket.

    Partner RoboMind levert digitale leerpakketen voor programmeren voor de Smart Classrooms. RoboMind is een leermiddel om op een nieuwe manier kennis te maken met techniek, logisch- en probleem oplossend denken.

    Stichting Leeruniek stelt voor de Smart Classrooms een toepassing beschikbaar voor ‘learning analytics’ voor het snel en efficiënt opsporen en aanpakken van leerproblemen Download minecraft play for free. Leeruniek heeft als doel het bevorderen van het onderwijs door een multidisciplinaire aanpak waarbij wetenschappelijk onderzoek, de nieuwste technologie en de onderwijspraktijk met elkaar worden verbonden.

    Heutink ICT verzorgt de installatie, ondersteuning en het onderhoud van alle onderdelen van de Smart Classroom download yabeat music videos. Heutink ICT is landelijk totaalleverancier voor primair onderwijs, kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, welszijnssector en voortgezet onderwijs.

    Innofun helpt onderwijs en bedrijfsleven om ICT en sociale media een structurele plek te geven youtube videos herunterladen als mp3. Voor het component Smart Teachers heeft Innofun een nieuw Training & Coaching-programma opgezet, dat deelnemers precies die inzichten en ervaringen geeft om hen direct te helpen bij het innoveren van hun school en het lesgeven.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75