• 4 augustus 2001
  • Een Amerikaanse senator heeft zo’n rigide wetsvoorstel tegen het hacken van scholen opgesteld, dat ongevraagd e-mail sturen ook strafbaar is der planer 4 kostenlosen.

    De Democratische senator Robert Torricelli van New Jersery wil het inbreken in de computernetwerken van scholen hard aanpakken. Torricelli bepleit in zijn wetsvoorstel, de School Website Protection Act of 2001, gevangenisstraffen van maximaal tien jaar op te leggen aan hackers van scholen kostenlose geräusche downloaden.

    Maar, zo stellen critici, Torricelli hanteert zo’n brede definitie van hacken dat allerlei andere alledaagse computeractiviteiten ook opeens een wetsovertreding worden kostenlos spiele windows 7 downloaden. Torricelli wil iedereen aanpakken die ‘doelbewust een programma, informatie, code of commando verzendt dat zonder toestemming computers van scholen of onderwijsinstellingen aantast of beschadigtdownload wdr 5 podcast.

    In de Engelstalige beschrijving wordt het woord ‘affect’ gebruikt. Dat betekent aantasten, maar ook ‘invloed hebben opfotos von moto g5 herunterladen. Het versturen van ongevraagde e-mail heeft ook invloed op een computer, zo zegt een van de critici.

    Met de gehanteerde beschrijving worden opeens ook geintjes strafbaar zoals het versturen van een e-mailtje op bijvoorbeeld het webmailadres van iemand die is vergeten uit te loggen download e mail message and pictures. Of het installeren van een spelletje.

    Volgens Andrew Grosso van de Association of Computing Machinery is het een ronduit stom wetsvoorstel. “Er is inderdaad behoefte aan de bescherming van schoolcomputers aura sync herunterladen. Maar dit wetsvoorstel helpt daarbij helemaal niets,” aldus Grosso tegen Wired. Grosso ziet het voorstel van de senator dan ook vooral als een goedkope publiciteitsstunt lkw game for free.

    Bron: Computable

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75