• 2 juni 2001
  • Siemens Nederland is in Zoetermeer met het uitdelen van laptops op een basisschool begonnen. Deze actie maakt deel uit van het project DINO (Digitale Innovatie Nederlands Onderwijs) video from twitter iphone. Met dit project moeten alle Nederlandse basisschoolleerlingen vanaf groep 3 laagdrempelige toegang krijgen tot ICT.

    Het proefproject maakt deel uit van het Computerproject Openbaar Onderwijs Zoetermeer youtube mix. De bestuurscommissie van het Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer wil zo voorzien in de behoefte om leerlingen in de toekomst meer individueel onderwijs te bieden skip bo downloaden gratis. Op alle achttien openbare scholen van het primair onderwijs in Zoetermeer wordt eenzelfde ICT-infrastructuur aangelegd.

    Een van de doelen van Dino is het leveren van onderwijs op maat download music on the internet. De docent krijgt dan meer ruimte om zijn rol als coach waar te maken, waardoor er meer aandacht voor de prestaties van de leerlingen komt. Binnen zes jaar moeten alle 1,2 miljoen basisschoolleerlingen een ’elektronisch schriftje’ hebben, stelt de directie van Siemens tiptoi lieder kostenlosen.

    Dino bouwt voort op de fundamenten van Kennisnet, de educatieve site van het ministerie van Onderwijs, waarop alle basisscholen worden aangesloten in all friendship. Nederland is het eerste land in Europa waar dit concept wordt ingevoerd. Uiteindelijk moet het een consortium worden. Het ministerie van Onderwijs heeft al toegezegd geld te investeren in dit plan twitter pc. Ook KPN doet mee. Het bedrijf is nog in onderhandeling met andere ICT-bedrijven en uitgeverijen van lesmateriaal.

    Siemens stelt dat dit initiatief is ingegeven door een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid anton plus herunterladen. Het project is ontstaan door een medewerkersenquête. De meerderheid gaf te kennen graag te zien dat hun werkgever in onderwijsvernieuwing investeert route downloaden op tomtom.

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75