• 30 september 2015
 • Platform Maker Education gaat met steun van het Ministerie van OCW het maakonderwijs in Nederland op de kaart zetten. Het Ministerie gaat hiermee het ‘leren door te maken’ een zet in de goede richting geven, waardoor maakonderwijs op meer scholen in Nederland een onderdeel van het lespakket kan worden sims 3 horse accessories for free.

  Platform Maker Education geeft een impuls aan de bottom-up maakonderwijs-beweging in Nederland klingelton für iphone 6 herunterladen. Enerzijds door scholen in staat te stellen kennis te maken met leren door te maken. Anderzijds door scholen die al bezig zijn, samen te brengen in een leergemeenschap, zodat zij hun ervaring en activiteiten kunnen verdiepen Download farm heroes super saga for free. Ook beoogt Platform Maker Education kennis en informatie te delen, verschillende activiteiten in Nederland in kaart te brengen en lesmateriaal beschikbaar te stellen how can I from imusic. Tenslotte wordt onderzocht wat de meerwaarde van maakonderwijs voor (techniek)onderwijs en creative learning in brede zin.

  Mark Hatch over de Maker Movement

  Petitie
  Vorig jaar (2014) heeft de maker education-beweging een petitie ingediend om aandacht te vragen voor maakonderwijs en de beweging te kans te geven ervaring en kennis te delen en zich te verbreden en te verdiepen uplay spiele downloaden. Naar aanleiding van een motie van kamerleden Anne-Wil Lucas (VVD) en Tanja Jadnanansing (PvdA) , hebben de initiatiefnemers een plan opgesteld Maker Education ‘ieder kind een uitvinder’ weather app for free. Staatssecretaris Sander DekkerOCW en Platform Betatechniek maken de uitvoer van dit plan mogelijk herunterladen.

  Maker Movement
  Het concept van Maker Education is vanuit Amerika naar Nederland overgewaaid. Door het grassrootskarakter van de beweging is het lastig aan te geven wanneer het precies ontstaan is hörbücher kostenlos downloaden mp3 legal. Feit is dat er, ook in Nederland, een veelheid aan initiatieven is ontstaan die zich met Maker Education bezighouden, gekenmerkt door een interessante cross-over tussen de educatieve en de creatieve sector amazon filme auf pcen.

  Initiatiefnemers
  Initiatiefnemers van Platform Maker Education zijn Arjan van de Meij van De Populier in Den Haag, Jeroen de Boer van Frysklab en FabLab Benelux en Karien Vermeulen van Waag Society solitaire for free. Zij timmeren al jaren aan de weg met onder andere projecten en programma’s zoals FabKlas, de website www.makered.nl, het mobiele FabLab van FrysklabFabSchool en meer recentelijk het Teacher Maker Camp.

  Persbericht

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75