• 25 november 2002
  •  

    ThinkQuest-finale toont passie van docenten en studenten voor internet en onderwijs

    Op 23 november vierden docenten en studenten die doorgedrongen waren tot de finale van ThinkQuest voor de Klas feest symantec deutschsprachige updates herunterladen. In de School voor de Toekomst in Den Bosch werd bekend gemaakt wie de prijswinnende websites hadden gebouwd. Er werd voor meer dan euro 50.000 aan prijzengeld uitgekeerd: de hoofdprijs van euro 15.000 euro, de eerste, tweede en derde prijzen van respectievelijk euro 7.500, euro 5.000 en euro 2.500 en extra prijzen van euro 1.000 en aanmoedigingsprijzen van euro 250 dota 2 downloaden.

    Toespraken
    Paul Vermeulen, Manager Portals van Kennisnet, dé startpagina voor het onderwijs in Nederland, opende de dag. Edwin Rutten, bij een aantal deelnemers nog bekend als ome Willem nam het stokje van hem over Download icloud images on windows. Hij ondervroeg teams over het hoe en waarom van hun website. Hij bleek goed op de hoogte te zijn van de problemen die websitebouwers tegen kunnen komen lego star wars download.
    Bijvoorbeeld vragen over navigatie op een website of het invullen van persoonsgegevens om een site te kunnen bekijken. Vervolgens werden de finalisten toegesproken door een voorlichter van Kennisnet en door Jeroen Loeffen van Rebel Today, een internetplatform voor en door jongeren download ea sims.

    Wie wint?
    De spanning was toen inmiddels behoorlijk opgelopen, want de grote vraag van die dag was natuurlijk welk team die dag met euro 15.000 naar huis zou gaan driverpack herunterladen. Vol aandacht werd geluisterd naar Edwin Rutten die samen met de juryvoorzitter, Marlies Wijnen, bekend maakte wie de prijswinnaars waren.

    De hoofdprijs is gewonnen door een team dat een website heeft gemaakt voor het voortgezet onderwijs: de Kunstkijker anno downloaden. De site was gemaakt door een team van een docent van de Katholieke scholengemeenschap Etten-leur (KSE), in
    samenwerking met studenten van diverse hogescholen en een universiteit komoot karten download kostenlos. Een prachtige site die gebruikt kan worden voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). De vakjury was van mening dat de site de site niet alleen informatief is, maar vooral ook de gebruiker aanzet om zelf aan de slag te gaan met allerlei vormen van kunst hay day downloaden gratis.

    Voortgezet Onderwijs
    Voor de categorie Voortgezet Onderwijs was de eerste prijs van euro 7.500 weggelegd voor het team van de site Knipperlichten bouwen filmora effekte herunterladen. Dit is een site die gebruikt kan worden voor het vak Techniek. Op de site wordt uit de doeken gedaan hoe je knipperlichten kunt bouwen. Verder zijn er nog veel meer praktijkopdrachten te vinden. Alle opdrachten worden duidelijk gemaakt met behulp van tekeningen en animaties, wat de site heel levendig maakt. De tweede prijs werd gewonnen door een team van twee docenten met een prachtige site over codering en encryptie: het versleutelen van teksten om gegevens te beschermen. De derde prijs ging naar een team dat een website had gemaakt over rekenen in het voortgezet onderwijs: Het digitale rekenboek.

    Primair Onderwijs
    Voor de categorie Primair Onderwijs werd de eerste prijs uitgereikt voor de website Stadsontwikkeling door de eeuwen heen. Deze educatieve site is gemaakt door een team van een leerkracht van basisschool St. Plechelmus in De Lutte en een studente van de Universiteit Twente. Op de site kunnen kinderen leren over het dagelijks leven aan het einde van de 19e eeuw aan de hand van het leven van een inwoonster uit Oldenzaal in 1875. De tweede prijs in deze categorie werd gewonnen met een website over sprookjes: Er was eens…. Deze
    site werd gemaakt door studenten van verschillende universiteiten en een leerling uit het voortgezet onderwijs. De derde prijs ging naar een team van een docent en een aantal studenten van de Christelijke Hogeschool De Driestar uit Gouda. Zij maakten een website over groei en bloei van de zonnebloem.

    Het prijzenfestival was daarmee nog niet ten einde. Vele extra prijzen en aanmoedigingsprijzen konden overhandigd worden aan gelukkige winnaars.

    De einduitslag, een overzicht van alle inzendingen en een fotoverslag van de dag is te vinden op de website.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75