• 14 juni 2002
  • Veel Nederlandse scholieren kunnen sinds deze maand onbeperkt internetten via Kennisnet. De meeste scholen doen mee met het computernetwerk, maar er is ook kritiek: “Kennisnet is niet meer dan een veredelde zoekmachine” follow netflix app.

    “De communicatie verloopt moeizaam”, klagen de schooldirecteuren.
    “Het duurde maanden voordat de aansluiting was gerealiseerd.”
    Toch gebruiken ondanks alle kritiek negen van de tien scholen in meer of mindere mate het computernetwerk video van facebook ipad.
    In 1997 kondigde toenmalig onderwijsminister Ritzen de komst van Kennisnet -toen nog Edunet genaamd- aan. En nu zijn bijna alle 12000 scholen in het basis-, voortgezet-, beroeps- en volwassenenonderwijs aangesloten windows 10 herstel usb downloaden. Kosten voor het ministerie: 180 miljoen euro.
    Dat is niet te veel, vindt A. ten Brummelhuis van de stichting Ict op School. ,,Kennisnet is een voorziening die particulieren op geen enkele wijze voor elkaar zouden krijgen frohe ostern wünsche bilder kostenlos herunterladen. Het is wel belangrijk dat de aansluiting gebruikt wordt, anders is het zonde van het geld geweest.”” Kennisnet verzorgt onder meer voor een beveiligde toegang tot internet, biedt lesmateriaal en persoonlijke e-mailadressen outlook kopfzeile herunterladen. “Gemak, gemak, gemak”. Dat is waar Kennisnet voor staat volgens H. den Boer, woordvoerder van het netwerk. ,,Als je voor een werkstuk bij ons op de site informatie over bijvoorbeeld konijnen zoekt, dan krijg je een groot aanbod van educatieve sites waar leerlingen echt wat aan hebben.”
    Is dat zo epson stylus dx8400 treiber kostenlosen? Wie op de Kennisnetpagina die voor kinderen is gemaakt, “konijnen” als zoekopdracht invult, krijgt als eerste een verwijzing naar de site van dichter Kees Stip final countdown downloaden. “Bij Noordwijk zwom een nat konijn, te midden van een school tonijn”, is alle informatie die op deze site staat over konijnen. Vervolgens verwijst Kennisnet door naar een veel betere dwergkonijnensite en een pagina met links naar dierensites, maar daarna komt de site van de Carry Slee-fanclub, en Bobo, de stripheld voor kleuters, waar niets wetenswaardigs over konijnen te vinden is wie kann ich von facebook bilder herunterladen. Dé konijnen-homepage wordt pas als zesde keus aangeraden. Zoekmachine Google zet deze site bij dezelfde zoekopdracht bovenaan de lijst gevonden sites Download videos from youtube as mp3. Directeur H. van Bon van basisschool De Carrousel in Apeldoorn, een van de voorlopers op ict-gebied, vraagt zich daarom ook af of het landelijke scholennetwerk functioneel is download indesign for free. ,,De vormgeving is prachtig, maar de site van Kennisnet is niet overzichtelijk.” Over de aansluiting is Van Bon wel zeer tevreden. ,,We hebben een snelle verbinding, en weinig problemen gehad. En als er iets was, werd het altijd vlug opgelost.”
    Uit een onlangs verschenen Nipo-enquête blijkt dat Kennisnet op bijna twee van de drie scholen het afgelopen jaar vastliep, gemiddeld zeven keer. Toch blijven leraren tevreden. Slechts twaalf procent geeft Kennisnet een onvoldoende, meestal vanwege de trage verbinding. Dat is ook de irritatie van R. Postel, netwerkbeheerder op negen basisscholen in Losser (Overijssel). ,,Ik was zeer gecharmeerd van het idee, maar als beheerder heb ik het er ongelooflijk druk mee. Ik heb een eigen server moeten installeren zodat iedere leerling op elk gewenst tijdstip van alle pc”s gebruik kan maken.” Volgens Postel kan dat met de server van Kennisnet bij de scholen in Losser niet. Die regelt dat maar een beperkt aantal computers tegelijk contact met het internet kan maken. En als je de verbinding verbreekt, kan je met die betreffende pc een paar dagen het internet niet meer op. Toch blijven ook de basisscholen in Losser Kennisnet gebruiken. Vanwege het financiële voordeel. Scholen krijgen van het ministerie 82 euro per leerling per jaar voor ict-ontwikkelingen, en als ze aangesloten zijn op Kennisnet komt er nog 10 euro per leerling bij. Postel: ,,Je kunt zelf wel uitrekenen hoeveel dat voor een school met een paar honderd leerlingen is. Dat wil je niet mislopen door een aansluiting bij een andere provider te nemen.”

    Bron: Trouw

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75