• 23 oktober 2015
  • Schoolbesturen Hof van Twente vernieuwen onderwijs via Samsung Smart Education Hub-programma

    Vorige week openden leerlingen, de Commissaris van de Koning mevrouw Bijleveld- Schouten en wethouder van Zwanenburg de eerste Smart Education Hub van Overijssel untis mobile app. Dit gebeurde bij basisschool de Welp in Markelo. Het Smart Education Hub-programma is een maatschappelijk verantwoord ondernemen initiatief van Samsung dat schoolbesturen kosteloos wordt aangeboden om onderwijsvernieuwing te stimuleren video and send it via whatsapp. Het programma bestaat uit een innovatietraining voor leraren, de inrichting van Smart Classrooms en een online platform om informatie te delen. Alle schoolbesturen uit Hof van Twente trekken hierin samen op farm heroes saga kostenlos herunterladen für pc.

    SEH2

    Smart Teachers Training
    De leraren, directeuren en bestuurders nemen dit schooljaar deel aan een innovatietraining ‘Smart Teachers’ bluetooth herunterladen kostenlos. Hiermee doen zij de vereiste kennis en vaardigheden op om lessen toekomstproof te maken. “Het is bijzonder om met alle schoolbesturen uit Hof van Twente onderwijsvernieuwing op te pakken herunterladen. Zo kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de vooruitgang voor deze regio op gebied van moderne onderwijstechnologieën,” aldus Robert Geerdink, directeur Openbaar Primair Onderwijs (OPO) herunterladen.

    Innovatief onderwijs
    Naast de essentiële innovatietraining zijn er bij de basisscholen De Welp in Markelo, Openbare Daltonschool ’t Gijmink in Goor en RKBS Twickelo in Delden Smart Classrooms ingericht met de nieuwste technologieën en digitale leermiddelen herunterladen konjungation. Dit zijn een soort van ‘live labs’ waarin leerlingen en docenten kunnen experimenteren, leren en innoveren.

    Wethouder Pieter van Zwanenburg is blij met het initiatief: “Leerlingen én leerkrachten krijgen hiermee de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om zich beter te kunnen voorbereiden op de toekomst.” Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten vult aan: “Kinderen hebben de toekomst en het is dus ook belangrijk om ze die toekomst te bieden film download youtube ipad. Deze vorm van innovatief onderwijs biedt leerlingen de mogelijkheid om zich beter voor te bereiden op de vaardigheden voor hun persoonlijke en professionele leven bridge herunterladen. Ook geeft het kansen aan het onderwijzend personeel om hun kennis te verbreden en te delen.”

    Slimmer leren, slimmer lesgeven en slimmer delen
    Naast de Hub bij Hof van Twente, zijn er vier andere Smart Education Hubs in Nederland android cannot download images. Iedere Smart Education Hub is opgebouwd uit drie onderdelen: Smart Classroom, Smart Teachers en Smart Sharing. Dit laatste is een online platform waarmee collega’s binnen en tussen Hubs ervaringen en best practices met elkaar kunnen delen.

    Digitale leermiddelen via educatieve partners
    Het Smart Education Hub-programma wordt mogelijk gemaakt en gefinancierd door Samsung. De grote onderwijsuitgeverijen en startups Robomind en Oefenweb zijn partner en stellen hun digitale leermiddelen gratis ter beschikking. Verder zijn KPN (connectiviteit), Heutink ict (installatie en onderhoud devices en optimalisering WiFi-omgeving), Leeruniek (learning analytics), WizeNoze (zoekmachine voor leeftijdsspecifieke content op internet), Squla (online lesprogramma’s) en Innofun (Smart Teachers) als partner aangesloten.

    Over het Smart Education Hub-programma
    Het Smart Education Hub-programma wordt mogelijk gemaakt en gefinancierd door Samsung. De Hubs zijn onderdeel van Samsungs Corporate Citizenship-programma. Met dit programma zet Samsung zich wereldwijd in voor beter onderwijs. Afgelopen schooljaar zijn in 72 landen regionale onderwijsprogramma’s op maat geïmplementeerd waarmee in totaal 45.000 leerlingen en 3.000 leraren zijn bereikt. Kijk voor meer informatie op www.smarteducationhub.nl.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75