• 8 juni 2009
 • door Patrick Keysabyl

  Kijk en BegrijpHoewel de computer algemeen ingeburgerd is, blijft de PC nog voor velen een weg vol struikelstenen. Veel basis-handelingen zijn onvoldoende gekend. De cybercriminaliteit scheert hoge toppen, omdat de computer weinig tot niet beveiligd is. Veel gratis programma’s zijn gelijkwaardig aan hun betalende collega’s, maar onbekend, dus onbemind cisco anyconnect download windows kostenlos. Computers worden te snel vervangen omdat ze niet ….

  … worden onderhouden en daardoor tergend traag worden. Kijk & Begrijp wil een bibliotheek worden met tientallen screencasts of video’s waarin allerlei vaardigheden en programma’s worden gedemonstreerd in een begrijpelijke taal itunes store downloaden. Computervaardigheden en programma’s leer je moeilijk uit boeken. Het is veel makkelijker als iemand het voortoont. Zo zie je waar er geklikt wordt, zo hoor je welke muisknop men gebruikt.

  Met Kijk & Begrijp ga je aan de hand van Patrick Keysabyl stap voor stap naar jouw einddoel. Kijk, luister, doe en begrijp zijn de vier peilers waarop dit idee steunt, maar als URL is www.kijkenbegrijp.net krachtiger herunterladen. Kijk & begrijp is leren in vrijheid: wat, waar, wanneer en hoelang je wilt. Er werden kosten nog moeite gespaard om kwaliteit aan te bieden. De video’s worden in hoge resolutie getoond en draaien op een snelle server.

  De website richt zich zowel tot jeugd, als leerkrachten Download minecraft pocket edition for free. Enkel (gratis) programma’s, die hun deugdelijkheid hebben bewezen, worden voorgesteld: gratis toepassingen van Google en Microsoft, allerlei antiprogramma’s tegen virussen, spy- en malware, hulp bieden op afstand. Ook ICdeetjes komen aan bod: leuke toepassingen waarbij gebruikt wordt gemaakt van ICT thunderbird alte version herunterladen. Hoe maak je bijvoorbeeld een rebus? Wist je dat je computer sneller wakker wordt als je hem in slaapstand hebt gezet? Een goedkoop draadloos netwerk installeren met een beveiligd en een open netwerk. Het zijn allemaal onderwerpen die Kijk & Begrijp in begrijpelijke video’s giet.

  Kijk en BegrijpDe video’s zijn ontstaan uit tijdsgebrek fotos aus der magenta cloud herunterladen. Een ICT-coördinator verblijft gemiddeld een halve dag per week op een Vlaamse school. Via efficiënt werken en creativiteit wordt er zoveel mogelijk gedaan binnen deze beperkte tijd. De instructievideo’s bleken een geschikte manier om programma’s en vaardigheden te demonstreren.

  De gebruiker betaalt een klein bedrag voor een dag toegang tot de website amazon rechnung downloaden. 10% van de nettowinst gaat naar de vzw Mobile School die onderwijs aan straatkinderen geeft. Als kennismaking zijn alle gepubliceerde video’s gratis te bekijken tot 1 september 2009. Wekelijks wordt het aanbod aangevuld.

  Kijk & Begrijp is een initiatief van Patrick Keysabyl, onder de vleugels van Triangel vzw Download videostar for android. Patrick staat sedert 1981 voor de klas als onderwijzer. Met zijn eerste wedde, bouwde hij zijn eerste computer. Sedert 1984 gebruikt hij computers en zelfgeschreven programma’s om het leren te ondersteunen. Momenteel is hij werkzaam als onderwijzer, ICT- en zorgcoördinator in vier basisscholen. Op www.site4school.net houdt hij een edublog bij waarin hij zijn ICT-ervaringen deelt met anderen herunterladen.

  Patrick KeysabylPatrick Keysabyl

  Patrick in onderwijzer op maandag in de Ark, zorg-coördinator op dinsdag en ICT-coördinator de andere dagen voor Arkorum. Hij is de bezieler van Triangel VZW en ontwikkelt schoolwebsites gba herunterladen.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75