• 10 februari 2014
 • 3D-printen lijkt de komende jaren een belangrijke vlucht te nemen. Aad van der Drift docent op het Zernike College – Groningen schrijft er het volgende over:
  Het bedrijfsleven heeft al eens geopperd dat het een manier gaat worden om complexe productieprocessen goedkoop te realiseren alte osx version downloaden. De productie zou door het 3D-printen zelfs vanuit de lage lonen landen weer terug komen naar ons eigen land. In Engeland loopt men op dit moment voorop met initiatieven om VO scholen een 3D-printer te laten aanschaffen Call of duty black ops 4 free download pc.

  Het Engelse initiatief heeft als doel het onderwijs op het gebied van technologie, engineering, wiskunde, design en technologie een stimulans te geven battlefield 1 kostenlos herunterladen. Vakken waar ook in Nederland nog steeds onvoldoende belangstelling en dus personeel voor is.

  Leerlingen met een 3D-programma iets laten ontwerpen en uitprinten zorgt ervoor dat er extra aandacht is voor genoemde vakken Clash of clans for pc free download. In onderstaande video’s staan voorbeelden van 3D-printen in het onderwijs. Techniek, wiskunde en handvaardigheid lopen door het gebruik van deze printer volledig door elkaar Download a new version of firefox.

  Aan het begin van dit jaar vatte Obama de grandioze beloftes omtrent 3D-printen samen in zijn State of the Union Address Download funny ringtones for free. Volgens de president zal deze nieuwe technologie een industriële revolutie kunnen inluiden die nieuw leven inblaast in de ambacht en productie van de Verenigde Staten herunterladen. Die uitspraak leidde tot een golf aan blogposts die er terecht op wezen dat, ondanks de enorme potentie van de technologie, 3D-printen op het moment nog in haar kinderschoenen staat how can I on netflix TV. De blogs kunnen de 3D-droom van Obama niet temperen. Het bedrijf MakerBot wil met steun van de federale overheid in ieder klaslokaal een 3D-printer plaatsen flash player download for free. De tech-startup en de overheid zetten hoog in op het idee dat wanneer kinderen leren om te gaan met een 3D-printer hen dat de cruciale vaardigheden zal geven om later engineers, designers en uitvinders te worden all foto's download icloud.

  Zelf beginnen
  Met de laatste besturingssystemen van Microsoft is het mogelijk om 3D te printen. Ongetwijfeld zijn ook andere bedrijven druk doende eenvoudige software te ontwikkelen om hiermee aan de slag te gaan. Om met 3D-printen te beginnen is ook hardware nodig. Een 3D-printer is vanaf € 1.500,– te koop. Goedkoper is ook mogelijk, maar niet aan te raden zie hier. 3D-ontwerpsoftware is al her en der te vinden, kijk eens hier  waar een aantal tools staan.

  Helaas is het printmateriaal nogal duur. Om goed met het materiaal om te gaan zullen docenten enige training nodig hebben. In Engeland besteedt men daar extra aandacht aan.  Wat te doen als de school geen printer heeft of wil aanschaffen? Wellicht is het dan de moeite waard om bij 3Dhubs te kijken. Dat is een site waar je snel de dichtstbijzijnde te gebruiken 3D-printer in de buurt kunt vinden.

  Drift_vd_AadAad van der Driftweblog

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75