• 16 april 2013
 • Operation Education Festival of SolutionsFestival of Solutions gaat over de vernieuwing van het onderwijs Niet langer status van mensen centraal, maar hun waarde voor de maatschappij Op 24 april organiseert Operation Education het Festival of Solutions solitaire play for free download. Een festival over wat er kan én moet veranderen om ervoor te zorgen dat mensen hun talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en waardevol kunnen inzetten voor de maatschappij mobogenie herunterladen.

  In onze maatschappij hanteren we een smalle definitie van succes, die gericht is op status Download fonts for free. Dat begint al bij het onderwijs, waar we kinderen beoordelen aan de hand van gestandaardiseerde testen. Dat kan ook anders volgens Claire Boonstra, zo blijkt uit een bevlogen toespraak die ze in september 2012 hield tijdens een TEDx-evenement download geogebra mac. Ze gaf zichzelf een half jaar om uit te vinden wat haar waarde kan zijn voor vernieuwing in het onderwijs en vroeg mensen om haar in de zoektocht te voeden en ideeën te delen herunterladen. Binnen korte tijd kreeg ze meer dan 1.000 reacties. Van docenten, ouders, schoolleiders, ondernemers, journalisten, studenten en andere mensen die ideeën hebben over de vernieuwing van het onderwijs download pdf format. Zo ontstond Operation Education.

  Waardevol inzetten voor de maatschappij
  Operation Education is van mening dat er niet langer één norm gesteld moet worden in het onderwijs powerpoint viewer for free. Kinderen juist niet één vastomlijnd curriculum aanbieden, maar uitgaan van hun interesses en mogelijkheden. Zo ontdekken ze wat hun talenten zijn en hoe ze die waardevol kunnen inzetten voor de maatschappij video from vimeo. Het kunnen inzetten van een grote diversiteit aan talenten is van toenemende waarde in de wereld van vandaag en morgen. Een wereld waarin technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en kennis alléén niet meer genoeg is om een verschil te maken nuketown bo4.

  Festival of Solutions
  Er zijn talloze voorbeelden van scholen, programma’s en initiatieven in Nederland en het buitenland die het al anders doen – en daarin zeer succesvol zijn mediathek chip. Ook zijn er ideeën over de vernieuwing van het onderwijs die om wat voor reden dan ook nog niet uitgevoerd zijn. Op 24 april organiseert Operation Education het Festival of Solutions, van 14 uur tot 21 uur op Landgoed de Horst in Driebergen. Tijdens het festival geven verschillende sprekers, zoals een vijftienjarige jongen met ADHD, een moeder en een docent, aan waarom het onderwijs anders moet. Onder andere Ellen Emonds (leraar van het jaar 2012 in het basisonderwijs) laat zien wat er anders kán. Het derde deel van het programma gaat over de oplossingen die sprekers (waaronder PVDA-kamerlid Tanja Jadnanansing) en deelnemers van het festival zien om het onderwijs zó te veranderen dat het niet meer gericht is op status maar op ieders waarde voor de maatschappij.

  Zie ook meer informatie en de TED-talk van Claire Boonstra.

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75