• 7 september 2016
 • door Peter Gloudemans
  Kinderen leren op steeds jongere leeftijd met computers werken en de basisprincipes van programmeren app musiken kostenlos iphone. Die vaardigheden hebben ze later nodig voor het begrijpen van slimme apparaten en het realiseren van hun dromen. 3D-experience bedrijf Dassault Systèmes speelt daarop in met SolidWorks Apps for Kids, waarmee jonge kinderen eenvoudig dromen en ideeën tot leven kunnen brengen download microsoft office for free in full german chip.

  Creatieve oplossingen
  Kinderen bedenken buiten alle gebaande paden creatieve oplossingen voor kleine en grote problemen Download navi cards for free. De meeste daarvan blijven altijd een idee, omdat het kind ze weer snel vergeet of niet de benodigde middelen heeft om ze te realiseren. Die beperking verdwijnt als sneeuw voor de zon, dankzij steeds intuïtiever te gebruiken ontwerpsoftware, 3D-printers en digitale communities waarbinnen kinderen elkaar spelenderwijs inspireren bilder aus icloud auf iphone herunterladen. Verder gebruiken steeds meer scholen lesmaterialen voor de ontwikkeling van technisch inzicht en probleemoplossend vermogen met apps en games.

  solidworks-apps-for-kids-03

  Champions of the Earth
  Een beroemd Nederlands voorbeeld en inmiddels volwassen jonge ondernemer is Boyan Slat herunterladen. Boyan verbaasde zich tijdens zijn jeugd als duiker over de grote hoeveelheid plastic in de Griekse zeewateren. Na onderzoek ontdekte hij dat het een wereldwijd probleem is, waarvoor Boyan een oplossing wilde bedenken herunterladen. Mede door zijn gebruik van SolidWorks-applicaties en toegang tot de wereldwijde community van gebruikers, heeft hij een prototype plasticveger ontwikkeld die nu op de Noordzee wordt getest video editor for free. Het realiseren van zijn duurzame droom heeft Slat tevens de VN-prijs Champions of the Earth opgeleverd ms project kostenlos herunterladen.

  solidworks_appsforkids2-615x346

  Ideeën vormgeven, visualiseren en 3D-printen
  Dassault Systèmes’ SolidWorks Apps for Kids, zijn apps waarmee kinderen ideeën kunnen visualiseren en uitwerken tot printbare 3D-modellen herunterladen. Gebaseerd op dezelfde 3D-applicaties die op middelbare en hoge scholen, universiteiten en veel bedrijven in de wereld wordt gebruikt. Met ‘Capture It’ zijn ideeën vorm te geven met foto’s, videoclips of geluidopnames en tevens inspiratieborden en collages te maken microsoft excel for free in full german. De app ‘Shape It’ biedt intuïtief te gebruiken functies om elk idee te vertalen naar een 3D-model, dat met de ‘Style It’ app te voorzien is van diverse achtergronden, kleuren en stickers.

  Digitaal technisch spelen
  De app ‘Mech It’ laat kinderen spelenderwijs kennismaken met enkele basisprincipes van mechanica, zoals het samenvoegen van onderdelen en hoe die vervolgens ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Oftewel digitaal technisch spelen met zelf gecreëerde ontwerpmodellen. Tenslotte zijn de resultaten met behulp van ‘Show It’ te visualiseren in een interactieve slideshow, of met de ‘Print It’ app tot leven te brengen via een 2D- of 3D-printer. Meer informatie over SolidWorks Apps For Kids en de mogelijkheid om uw kinderen er zelf mee aan de slag te laten gaan is te vinden op: appsforkids.solidworks.com.

  PeterGloudemansPeter Gloudemans

  peter@co-workx.nl
  www.co-workx.nl
  www.Twitter.com/Co_Work

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75