• 22 september 2014
 • Platform-artikel
  Tablets in de klas; leerlingen worden zombies of briljant?!

  De meningen blijven verdeeld over het gebruiken van technologie, en in dit geval specifiek tablets, in de klas whatsapp profile picture android. Vorige week schreef het Belgische Nieuwsblad over de Vlaamse neuropsychiater Theo Compernolle fortnite gratisen pc. Hij haalde in een uitzending van Terzake  een aantal onderzoeken aan waaruit bleek dat het gebruik van tablets in de klas ernstige gevolgen heeft voor de hersenontwikkeling van de leerling herunterladen. Het gebruiken van tablets in de kleuterklas zou volgens hem alleen maar negatieve bijwerkingen hebben. Hij heeft gelijk als het gebruik beperkt moet worden in de tijd en beter nog specifiek voor een bepaalde taak worden gekozen herunterladen. Hij slaat de plank mis als hij stelt dat kinderen niets leren door de tablet te gebruiken.

  Een voorbeeld van leren m.b.v. de tablet. Specifiek gekozen voor een bepaalde taak laat deze juf uit Amerika zien mp3 datei auf iphone herunterladen. Courtney Niemeyer kwam met haar school in de gelukkige omstandigheid dat een rijke weldoener een bedrag van $20000 besloot te doneren. Uitsluitend bedoeld om in te zetten het leerproces zodanig in te richten dat leerlingen leren te werken met de ‘tools van de 21ste eeuw Buy and computer games online.’

  Een ander voorbeeld uit Nederland is de pilot die onlangs is uitgevoerd op drie scholen.
  Deze drie pilotscholen onderzochten de effecten van het gebruik van de Windows 8 Pro-tablets op leerkrachten en leerlingen download duden for free. Op de Oostwijzer in Zoetermeer, PCBS De Paasberg in Oosterbeek en BS Rivierenwijk in Deventer werkten de hele groep met de tablet aan een bepaald didactisch doel, als het automatiseren van de tafels, het vergroten van de woordenschat, zelfstandig werken of spelling download videos from browser. Ook hier is er sprake van gerichte inzet. Van kinderen laten veranderen in screenzombies is volgens mij geen sprake!

  Het gaat natuurlijk om de juiste balans new my elba app. Blended Learning zo te zeggen. Het beste van beide werelden, online en offline.
  Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar een van de regiobijeenkomsten van Leren met Tablets geogebra 3d herunterladen.

  • 29 september Den Haag
  • 30 september Utrecht
  • 1 oktober Eindhoven
  • 2 oktober Hengelo
  • 3 oktober Groningen

  De bijeenkomsten zijn een initiatief van Like to Share en worden georganiseerd in samenwerking met Kennisnet, APS, VO Content, Timpaan Onderwijs, Apple Solution Expert, Snappet, Eduapp, Acer, Samsung, De Nationale Onderwijsgids, toonaangevende educatieve uitgeverijen en vele anderen. Voor meer info:

  • Hans Hoornstra – 06 21826615
  • Dieter Möckelmann – 06 39762929
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75