• 3 juli 2006
 • Recensie door Margreet van den Berg

  Start HereStart Here is geschreven door Wouter Baars, die tijdens de workshops bij de start van de Make-a-Game wedstrijd een les verzorgde in het gebruik van Game Maker. Ook is hij de man achter de startpaginadochter Gamesmaken. Deze publicatie is uitgegeven door de Stichting Beeldende Amateur-KUNST in Utrecht en geeft een korte inleiding op het vak gamedesign intro kostenlos downloaden.

  .

  Achtereenvolgens komen aan de orde …

  • Welke kennis en vaardigheden heb je nodig om een game te bouwen?
  • Hoe kom je aan een goed idee voor een game?
  • Hoe kun je een game programmeren: is dat moeilijk en kost het veel tijd?
  • Hoe zorg je ervoor dat je game echt leuk wordt om te spelen download the entire video from youtube?
  • Hoe zorg je ervoor dat je game door anderen ontdekt wordt?
  • Hoe zit het met copyrights op games, graphics en muziek bij games?
  • Maak je een game alleen of met anderen?
  • Welke mogelijkheden heb je als je niet helemaal vanaf de grond een game wilt programmeren?
  • Het boekje sluit af met 2 interviews met ervaren gamedesigners: Arno van der Hulst (net als Wouter één van de sprekers bij de workshops Make-a-Game) en Matthijs Beelen word 2013 for free.

  Ik vond het boekje zeker de moeite waard om te lezen. Het geeft een goed beeld van wat er komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van een game. Het schept geen overdreven beeld van een gamedesigner die niets anders doet dan de hele dag gamen, noch van een nerd die in code denkt en schrijft. Wat mij vooral bijblijft is het beeld van hard doorzetten om resultaat te bereiken herunterladen. En dat is ook het beeld dat ik heb bij de teams die nu in spanning zitten wie dit jaar de Make-a-Game award in de wacht gaat slepen: die hebben heel wat uurtjes met elkaar overlegd, plannen gemaakt en weer verworpen, grafische ontwerpen gemaakt of opgezocht, muziek beluisterd, geprogrammeerd, getest enz. Ze hebben het vast en zeker leuk gevonden om te doen, maar ik heb respect voor alle tijd en energie die ze in hun werk hebben gestoken. Gewonnen of niet: het zijn allemaal doorzetters app zum downloaden von videos iphone!

  Wat het boekje betreft: dat heeft maar één tekortkoming volgens mij. Het was te kort om mijn leeshonger te stillen. Dus heel graag nog een keer een vervolg, Wouter!

  Margreet van den Berg

  Margreet van den Berg

  Margreet over Margreet:
  Opgeleid als bibliothecaris, zie ik informatie als het terrein waar ik me mee bezighoud Download here we go app cards. Informatie in de meest ruime zin van het woord: in gedrukte of digitale vorm, gepresenteerd in een tekst, een game, een illustratie enz. Mijn werkterrein is het onderwijs: ik heb gewerkt binnen en met allerlei onderwijsvormen, vanaf het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs. Bij
  ThinkQuest heb ik gewerkt als projectmanager en onderwijskundig adviseur herunterladen. Tegenwoordig doe ik free-lance-werk: ik heb in 2005-2006 de wedstrijd Make-a-Game opgezet waarin leerlingen uit het VO uitgedaagd worden in teamverband een educatieve game te bouwen. Verder schrijf ik artikelen voor verschillende bladen, verzorg presentaties voor (aankomende) docenten en houd me daarnaast o.a. bezig met de community Games2Learn waar geïnteresseerden in games en onderwijs elkaar ontmoeten bedwars for free. Zie ook mijn weblog ICT en onderwijs.


  Reactie van Ben Kamphuis
  Fijn om Margreet’s positieve reactie te lezen!
  Het initiatief tot dit boekje kwam van mij, als consulent digitaal bij de SBA gratis schnittmuster taschenen. Een computergame maken is namelijk bij uitstek een creatieve activiteit met veel facetten. Beeld, geluid, en vooral rekening houden met het verwachtingspatroon en niveau van de speler. En daarom is zelf met games aan de slag ook een heerlijke, eigentijdse uitdaging, binnen en buiten het onderwijs. Hopelijk biedt het boekje houvast en inspiratie voor iedereen die er zelf mee aan de slag wil, of anderen ermee aan het werk wil zetten.Ik ben erg benieuwd naar allerlei resultaten, dus voor alle resultaten ervaringen: laat het me weten directx 11 windows 7 64 bit kostenlos!

  Ben Kamphuis, consulent digitaal
  kamphuis@sbakunst.nl


  Reageer!


   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75