• 21 oktober 2013
 • Sjoerd Spoelstra (Coenecoop College – Waddinxveen) laat op zijn unieke (eigen)wijze zijn digitale licht schijnen over o Download farming simulator 19 for free. m. ICT-in/en-onderwijs. Deze keer

  Crowd Power
  We kunnen toch best veel, als crowd. We kunnen boeken schrijven (Crowd Authoring, zie BoekTweePuntNul) musicals produceren (Crowd Art Funding, zie Jesus Christ Superstar) , de keuzes voor ons als individu zijn oneindig groot sims 4 zum herunterladen. Het is eigenlijk verbazend dat we intussen de grote problemen van deze tijd nog niet opgelost hebben, met onze crowd. Terwijl voor ons zelf de keuzemogelijkheden alsmaar toenemen, om bijvoorbeeld aan een boek mee te doen, aan een musical, aan een reclamecampagne, wordt ons gedrag als “crowd” steeds meer voorspelbaar Download hearts game for free.

  De oorzaak van de huidige economische crisis wordt voor een flink deel toegeschreven aan het spastische gedrag van computermodellen die – zij aan zij – proberen het grillige verloop van de economie te voorspellen download photo android. Als die modellen gebaseerd zijn op dezelfde berekening en uit gaan van dezelfde kengetallen is het niet zo vreemd dat plotseling bij allemaal op hetzelfde moment het vlaggetje “buy, buy” vervangen wordt door het vlaggetje “sell, sell” comics kostenlos downloaden.

  Peter Turchin, een “mathematisch ecoloog” uit de US, heeft wiskundige modellen losgelaten op de huidige economische onrust èn die uit het verleden, op de verhouding tussen rijk en arm, hoog en laag opgeleid dropbox herunterladen kostenlos deutsch. En hij kan met zijn model op verbazend eenvoudige wijze alle economische en politieke ups en downs van de afgelopen 200 jaar “voorspellen”. Inclusief de Amerikaanse burgeroorlog, de crash van 1929 tot en met de huidige “shutdown” van de Amerikaanse federale regering whatsapp dark mode android.

  Terwijl ik net als iedereen blij ben met de verworvenheden van het internet tijdperk …. om als persoon onvoorspelbare dingen te kunnen doen, maak ik me er een beetje ongerust over dat we als “crowd” steeds voorspelbaarder lijken te worden hörbücher kinder kostenlosen.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75