• 9 maart 2011
 • Sjoerd Spoelstra
 • Coenecoop CollegeEen nieuwe vleugel aan de school met zomaar 14 nieuwe lokalen gut 1 herunterladen. Wie had gedacht dat ik het nog eens mee zou maken. En dan 14x met een Digibord ook nog. De eerste paal werd geslagen in oktober in de herfstvakantie…en de lokalen moesten in gebruik genomen worden op 4 januari na de kerstvakantie zoo tycoon 1 herunterladen. Stevig doorwerken dus voor de bouwvakkers, de kabeltrekkers, de schilders en de tapijtleggers. Maar ook voor de ICT afdeling. Zelfs al worden de kabels aangelegd, dan vereist zo’n operatie nog behoorlijk wat planning en denkwerk microsoft office testversion kostenlos herunterladen.

  Het is allemaal gelukt, en de deadlines zijn gehaald, niet in geringe mate vanwege een bovenmatige inspanning van onze bouwpaus Albert, die de tijdlijnen strak in de gaten hield spielfilme herunterladen. En het blijkt nu allemaal te werken.

  YouboardWe kozen voor het nieuwste en grootste Smartboard dat we konden krijgen, in een Youboard constructie met zijborden en boxen, een vaste aangebouwde computer, een extra losse monitor voor op het docentenbureau en draadloos toetsenbord en muis likeing film.

  Ik was daar wat sceptisch over… een losse monitor en muis maken het wel erg gemakkelijk om het board slechts als projectiescherm te gebruiken, en dan kun je eigenlijk goedkoper een oud laken aan de muur hangen powershell. Maar dat blijkt voorlopig wel mee te vallen. De extra gebruiksmogelijkheden met zo’n los toetsenbord zijn toch wel groot. De docent kan bijvoorbeeld de klas in wandelen, het toetsenbord neerleggen voor een leerling en vragen om iets in te typen disney plusen android. Want dat draadloze blijkt te werken tot op de achterste bank !

  Wat een absolute aanrader is: onze Digibord Extravaganza word herunterladen uni kassel. Door een groepje zeer enthousiaste docenten op een studiemiddag in huis te halen en die een workshop te laten geven. Zie elders op deze site voor een verslag downloaden deezer app. Dat gaf een zeer positieve impuls aan de eigen docenten. Docenten waar je het misschien niet van zou verwachten hebben daadwerkelijk de software gedownload – nodig om thuis lessen voor te bereiden voor op het digibord babbel alle vokabeln herunterladen. Onverwacht dat ze kunnen downloaden, bedoel ik natuurlijk.

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75