• 4 november 2011
 • Marieke van Osch
 • iMotionDe filmtechniek Stopmotion kom je steeds vaker tegen in clips en op YouTube solid edge downloaden. Door allemaal foto’s die weinig van elkaar verschillen achter elkaar te zetten, lijkt het net of voorwerpen bewegen. Dit is dus een redelijk eenvoudige filmtechniek pou spiele herunterladen. Zoek maar eens op YouTube naar stopmotion en je komt prachtige kunstwerken tegen. Met de iPad-app iMotion HD (werkt alleen op een iPad 2) kun je leerlingen eenvoudig zelf stopmotion filmpjes laten maken pixel font. Als ze bedacht hebben wat er in het filmpje moet komen (scripts) kunnen ze de app heel eenvoudig zelf bedienen. Klik op New Movie, stel in of de foto’s handmatig of met een time-lapse genomen moeten worden, geef de film een naam en klik op start mspy kostenlos download. Zo simpel is het. Bij de aankoop van de volledige versie is het vervolgens heel eenvoudig om het filmpje op te slaan in de fotobibliotheek, te mailen of op YouTube te zetten herunterladen. Het leukste van de techniek Stopmotion is dat je levenloze dingen (bijvoorbeeld schoenen) door deze techniek wel kunt laten lopen. Door ze elke keer een klein stukje te bewegen en dan weer een foto te maken, lijkt het door het snel afspelen van de foto’s net of ze echt bewegen minecraft skin from other players!

  Lestip:
  laat leerlingen een stopmotion maken van de uitleg van de berekening van een rekensom of een scheikunde-proef cmd.exe. Een andere mogelijkheid is hen een stopmotion laten maken van de ontwikkeling van een project bij tekenen of handvaardigheid. Dan kan niet alleen het eindproduct beoordeeld worden, maar ook het proces power bi download kostenlos. Tot slot is het mogelijk om bij biologie een time-laps te maken van een beweging van een plant of ontwikkeling van het weer. Let op: zorg dat de iPad op een stabiele plaats komt te staan tvnow filme downloaden. Als deze zo min mogelijk bewogen wordt, is het resultaat het beste. Deze app is een aanrader voor docenten die het aandurven om leerlingen zichzelf in beelden te laten uiten download jimdo!

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75