• 13 februari 2012
 • Marieke van Osch
 • KeynoteMooie presentaties kun je op de iPad eenvoudig maken met Keynote herunterladen. Deze door Apple zelf gemaakt app is ook in het Nederlands uitgebracht. In de app zelf zit een volledige cursus Aan de slag met de vele mogelijkheden op een rij download microsoft office for free 2016. Mooie overgangen of animaties, veranderen van lettertypes of allerlei sjablonen: alles zit erin. In het beginscherm druk je op het plusje om een eigen presentatie te starten herunterladen. Mocht je een presentatie willen importeren dan kan dat ook. Zelf maak ik meestal mijn presentaties in Keynote op de Mac en zet deze in Dropbox youtube audio herunterladen iphone. Vandaaruit kun je de presentatie openen in Keynote en er verder in werken. Bijna alle overgangen en bewerkingen worden naadloos overgenomen. Het is niet mogelijk om een presentatie van de iPad weer te uploaden naar Dropbox vanuit Keynote download readly. Om ze uit te wisselen met andere apparaten, maakt Keynote gebruik van iCloud.

  Lestip
  Deze keer een heel voor de hand liggende lestip what is meant to be. Laat leerlingen presentaties maken op de iPad van een door hen gekozen onderwerp. Geef hen de opdracht om de presentatie zoveel mogelijk te laten lijken op de presentatie ‘Aan de slag’ van Apple zelf fotoen van iphone naar ipad. Zo voorkom je dat er te veel toeters en bellen worden toegepast en krijgen de leerlingen gelijk wat meer presentatie-design-vaardigheden.

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75