• 12 april 2013
 • Marieke van Osch
 • Juf Jannie SeizoenenJuf Jannie zit niet stil netflix films op je laptop! Vanesa en Tayari (de makers van de Juf Jannie apps) hebben alweer een nieuwe app gemaakt: Juf Jannie Seizoenen alben aus icloud herunterladen. Dit keer eentje waarin de seizoenen centraal staan. De kinderen leren spelenderwijs over de vier seizoenen en krijgen allemaal vragen. Wanneer zij op 20 vragen een antwoord hebben gegeven, krijgen zij een aanmoediging kostenlose spiele herunterladen für tablet. Net zoals bij de andere apps bestaat ook deze app uit praatplaten. Als de leerlingen een dier, plant, mens of voorwerp aanraken dan spreekt de app een zin uit flash player chrome herunterladen. Omdat in de app geen geschreven taal zit verwerkt, kunnen kinderen er zelfstandig mee werken. De toetsing in de app past zich automatisch aan aan het niveau van het kind (adaptief) en dus blijft de app leerzaam voor een lange tijd photofiltre studio x downloaden nederlands. Volgens de makers zitten er meer dan 600 zinnen in verwerkt, die heb ik nog niet allemaal gehoord. Maar ik denk dat als de peuters en kleuters bij deze app ook “nog een keer nog een keer” blijven roepen dat ze deze zinnen vast allemaal een keer tegenkomen herunterladen!

  Lesidee:
  Gebruik de app wanneer je het in de klas over een seizoensthema gaat hebben, meestal bij de start van een nieuw seizoen download itunes for free windows. Het eerste seizoen dat er nu weer aan gaat komen is de lente. Daar komt bijvoorbeeld de narcis voorbij. Zorg ervoor dat de andere werkjes er ook op aangepast worden en maak bijvoorbeeld met de kleuters met behulp van eierdozen en stroken groen papier narcissen herunterladen. Herkennen ze die ook op de praatplaten? Kennen ze ook nog andere bloemen die je ziet in de lente? Kun je die ook maken van papier? Mocht je maar één iPad hebben dan is het ook mogelijk om deze aan bijvoorbeeld een beamer of het digibord te koppen en zo klassikaal de praatplaat te bespreken route bei google maps herunterladen.

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75