• 18 januari 2013
 • Marieke van Osch
 • Bru-taal (PO)Met de app Bru-Taal kunnen kinderen de taal oefenen microsoft access download kostenlos. De makers noemen het zelf een game, ik zou hem zelf eerder plaatsen in de categorie inhoudelijke oefenapps. Als je de app opstart, vraagt hij om een naam 4 elements game for free. Je kunt in de app werken met meerdere gebruikers. Dit is in het PO heel fijn omdat op veel scholen niet iedere leerling een eigen iPad heeft. De leerlingen kunnen nu werken onder hun eigen naam en de gegevens worden ook onder die leerling opgeslagen anthem demo. In de app zitten allemaal verschillende oefeningen, bijvoorbeeld over synoniemen, werkwoordspelling, verkleinwoorden, tegenstellingen, meervoud, voltooid deelwoord, verleden tijd, etc pandoc. In totaal zijn er meer dan 50 verschillende levels die een leerling kan spelen. Ook ziet het er leuk uit waardoor de leerling minder het gevoel heeft oefeningen uit te voeren jokes to download. Het geluid is erg aanwezig, maar dit kan in het beginscherm worden uitgezet.

  Lesidee:
  Laat de leerlingen het hoofdspel spelen en de eerste week zoveel mogelijk levels met drie sterren uit te laten spelen divx player kostenlos herunterladen. Hoe vaak moeten zij een level overspelen om de drie sterren te halen? Advies is om wel een beperking op de hoeveelheid tijd te zetten waarin leerlingen mogen spelen threema for free. Laat hen vervolgens met elkaar bespreken welke levels moeilijk zijn en waarom deze moeilijk zijn.

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75