• 13 december 2009
 • Aad van der Drift
 • Skydrive Explorer

  Werkstukken worden nog steeds volop in papieren vorm ingeleverd download real player videos. Niet zo verbazend, want veel docenten lezen liever van papier dan van een beeldscherm. Leerlingen besteden veel tijd aan het maken van een mooi werkstuk darf man musik aus youtubeen. De inhoud komt dan nog wel eens op de tweede plaats. Met Worldle maak je eenvoudig prachtige word clouds Star wars the clone wars free download.

  Wordle
  Werkstukken worden nog steeds volop in papieren vorm ingeleverd www.musicload.de. Niet zo verbazend, want veel docenten lezen liever van papier dan van een beeldscherm. Leerlingen besteden veel tijd aan het maken van een mooi werkstuk brother utilities herunterladen. De inhoud komt dan nog wel eens op de tweede plaats

  Vooral de voorkant is daarbij erg belangrijk, ziet die er mooi uit dan doen docenten veelal minder moeilijk prison break download. Docenten en leerlingen die Worldle kennen weten dat het om de inhoud gaat, zo simpel is Worldle Download mp3 converter german for free. Met Worldle maak je eenvoudige prachtige word clouds:

  • Ga naar wordle.net
  • Klik op de menubutton Create
  • Plaats (copieer) een of meer woorden in het witte vlak
  • Klik op de knop Go en … klaar
   

  Het plaatje kan niet bewaard worden, maar is wel met een screen-shotgemakkelijk op te slaan herunterladen. Een screenshot met Windows kun je maken met behulp van take-a-screenshot.org Star wars battlefront free download.

  Aangezien je deze java applet niet zomaar kunt printen, is printen als een PDF file een goede mogelijkheid om het ontwerp te bewaren fritz box zertifikat herunterladen.

  Via de knop Randomize zijn meerdere ontwerpen mogelijk. Nog aardiger is het, als je de link neemt van een zgn RSS feed. Die vind je meestal op een website. Bijvoorbeeld bij ictnieuws.nl zoek je naar RSS, klik daarop en je komt in een andere website.

  De URL van die website kopieer je en plaats deze in het tweede blanco veld (let op laat dan het bovenste leeg). Na op submit te hebben geklikt komt er een prachtig overzicht van de site.

  Wie Worldle naar eigen hand wil zetten kan dat doen via een paar knoppen linksboven. Verwijderen van veelvoorkomende woorden (ook Nederlands), lettertype en achtergrondkleuren zijn in te zetten. Zelfs de stand van de letters is aan te passen.

  Ook bloggers komen aan hun trekken, wie een Wordle opslaat krijgt onmiddellijk een code om op zijn site te zetten. Voorbeeld gebruikt voor deze Wordle: ICTnieuws Wordcloud

  Wordle

  (zie ook RSS feed van ICTnieuws)


  Zie ook de website
  43 interessante manieren om Wordle in de les te gebruiken.

  43 interessante manieren om Wordle in de les te gebruiken.
  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75