• 17 december 2009
 • Aad van der Drift
 • DigitoolbarBij Schoolbordportaal en Digibord op School zijn speciale toolbars ontwikkeld voor digiborden risen 3 for free. Wie ze allebei wil gebruiken kan dat doen. Dat is echter niet aan te bevelen, want het wordt dan al gauw een volle bovenkant van je Browser. Voor het VO heeft de Digibord Toolbar de voorkeur download movies from rtl. Schoolbord-portaal is handiger voor het PO.

  ETHERPAD - samen direct aan een document werkenBij Schoolbordportaal en Digibord op School zijn speciale toolbars ontwikkeld voor digiborden österreichliste at downloaden kostenlos. Wie ze allebei wil gebruiken kan dat doen. Dat is echter niet aant te bevelen, want het wordt dan al gauw een volle bovenkant van je Browser. Voor het VO geef ik de voorkeur aan Digibord op School met de Digibord Toolbar. Schoolbordportaal is wellicht handiger voor het PO.

   

  De toolbar Digibord op School laat zich heel eenvoudig installeren.

  1. Ga naar de website: digibord.ourtoolbar.com
  2. Klik op Free Download


  3. Op de vraag of u de software wil uitvoeren klikt u op Uitvoeren


  4. Voor ongestoorde werking op een digibord klikt u alle vinkjes bij het installatieveld weg
    
  5. De Toolbar is geïnstalleerd.

  Heel kort kunnen we door de Toobar heen sluizen. Eerlijk gezegd valt er niet zo heel veel te leren om goed met de toolbar om te gaan. Daarom kort een voorbeeld van een Aardrijkskunde lesbeschrijving: over Vulkanen. De leerlingen komnen druppels gewijs binnen, de klok staat op het Digibord reeds aan (toolbar->Tools-> Rekenen klokken, NS klok)

  De inleiding voor de les kan eenvoudig en direct, (toolbar: -> Ak->Vulkanen-> Bovenaan staat een link, gaat naar vulkane.net (een Duitse website met heel veel informatie over ’s werelds bekendste vulkanen als Mount St. Helen en de Krakatua). Diverse filmpjes verlevendige de les alvorens tot de achterliggende theorie mbt plaattecktoniek over te gaan.

  (toolbar: AK-> Aarde->opbouw van de aarde. ) Je komt dan direct bij een prachtige animatie van de plaattecktoniek

  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75