• 27 oktober 2010
 • Aad van der Drift
 • DropBoxEcht gemakkelijk bij eigen bestanden kunnen in de cloud kan met DropBox download abton. Voordeel is dat de mappen niet alleen met de webbrowser, maar ook als map op de eigen computer beschikbaar zijn. De basis is gratis en grote bestanden kunnen opgeslagen worden postbank finanzassistent app herunterladen. Voeg daarbij de mogelijkheid DropBox op meer computers te kunnen installeren en ook automatisch te kunnen synchroniseren.

  Makkelijk op school en thuis werken herunterladen.

  DropBoxDropbox is werken in de cloud zoals je het altijd zou wensen. Waar dan ook, je bestanden zijn altijd bereikbaar en actueel. Een groot voordeel is dat de bestanden niet alleen met een webbrowser, maar ook als map op je pc beschikbaar zijn. Dropbox is gratis en kan enorm grote bestanden aan, een videofilmpje van meer dan 350 MB is geen probleem, foto’s je schuift ze er heen en je hebt zelfs direct een gallery. Het mooiste van Dropbox is dat je het op meerdere computers kan installeren en in de dropbox automatisch je bestanden synchroon houdt. Kortom Dropbox is een fantastisch programma om als back-up te gebruiken. Dropbox is

  Hoe werkt het?

  • Ga naar www.dropbox.com
  • Installeer het programma
  • Na de installatie maakt Dropbox een specifieke My Dropbox-map aan op de harde schijf. Je kunt overal deze map neerzetten (standaard onder Mijn Documenten).
  • In die Dropbox map drop je de bestanden (of mappen) naar keuze.
  • De inhoud van de map wordt gesynchroniseerd met die van dezelfde map op andere toestellen waarop Dropbox geïnstalleerd staat. Dat gebeurt automatisch, zodra de apparaten opgestart zijn.
  • Via getdropbox.com kun je overal inloggen om bij de bestanden te komen De inhoud van My Dropbox-map wordt ook nog gesynchroniseerd met persoonlijke en beveiligde Dropbox-ruimte op internet. Zo krijg je dus vanaf elke internetcomputer toegang tot de eigen bestanden.

  DropBoxAndere personen kunnen (beperkte) toegang krijgen tot de eigen Dropbox, er is zelfs een speciale dienst voor: AirDropper. Met deze gratis applicatie is het eenvoudig om bestanden uit te wisselen met anderen.

  Dropbox werkt op Windows, Apple, Iphone, Android en Linux. Het is een goede documenten uitwisselaaar voor de Ipad. Wie aan 2 GB niet voldoende heeft kan voor $ 99, – 50 GB nemen.

  Link: 5 Apps voor Dropbox

   

  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75