• 16 december 2010
 • Aad van der Drift
 • WetokuEr bestaan al vele manieren om digitaal te kunnen communiceren download sims cc. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk via Skype wereldwijd overleggen. Zelfs videoconferencing is daarmee mogelijk. Toch biedt Wetõku een functionaliteit die geen ander heeft: een korte conversatie tussen een of meer personen met de mogelijkheid die conversatie onmiddellijk op te slaan herunterladen. Voor heel veel projecten bijvoorbeeld moeten leerlingen naar buiten de school. Populaire personen zijn politici, artiesten en bijzondere beroepen.

  WetokuOnze school beschikt bijvoorbeeld over een technasium the walking dead herunterladen. Aan de hand van een bestaand technisch project laat de docent leerlingen zelf een oplossing bedenken. De verantwoordelijken (aannemers, architecten, technici ed.) worden geïnterviewd alvorens men aan de slag gaat. Met behulp van Wetõku kan dat interview opgenomen en beschikbaar gesteld worden. Na het interview blijft het gesprek beschikbaar en kan zelfs ingepast worden in een website. Om dit te realiseren zijn slechts een paar stappen nodig:

  1. Meld je aan bij wetoku.com
    
  2. Klik daarna op deze button

   Wetoku
    

  3. Geef de titel en geef daarbij ook aan of iedereen het interview mag zien, of dat het alleen achter een wachtwoord zichtbaar is

   Wetoku

   De Broadcast kan ook opgenomen worden. Daarvoor wordt een naam ingevuld.

   Wetoku
    

  4. Stel de webcam en geluid goed in
  5. Klik op start.

  Het terugzien van de filmpjes kan op 2 manieren:

  1. door naar het goede kanaal te gaan: www.wetoku.com/mijnkanaal
  2. door te embedden in een website. Daarvoor staat de code in een venster Embed. Knip en plak dit in de website en … het werkt.

  Filmpjes kunnen ook achter een wachtwoord gezet worden, privat maken. Met behulp van Wetõku kan een docent prima een verzameling interviews opslaan en die indien gewenst in de klas herhalen.

  Voorbeeld

   

  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75