• 11 januari 2011
 • Aad van der Drift
 • Muziek bij PresentatiesIn de klas worden er steeds meer filmpjes gemaakt musik von soundcloud downloaden mac. Vaak is daarbij goede achtergrondmuziek nodig. Liefst muziek die zonder rechtenproblemen in het onderwijs kan worden ingezet. In deze E-tool nu eens geen handleiding hoe met online software te werken, maar vier websites waar gratis muziek te halen is herunterladen. Ook voor leerlingen is het hiermee gemakkelijk legaal muziek toe te voegen aan hun presentatie<

  Muziek bij PresentatiesIn de klas worden er steeds meer filmpjes gemaakt kostenlose spiele für mädchen herunterladen. Vaak is daarbij goede achtergrondmuziek nodig. Liefst muziek die zonder rechtenproblemen in het onderwijs kan worden ingezet. In deze E-tool nu eens geen handleiding hoe met online software te werken, maar vier websites waar gratis muziek te halen is. Ook voor leerlingen is het hiermee gemakkelijk legaal muziek toe te voegen aan hun presentatie


   

  Jamendo

  Jamendo – Een website met ca 280.000 muziektracks. Deze kunnen gratis ingezet worden. Door op een nummer te klikken verschijnt direct een downloadknop. De muziek is daar gratis op te halen. De muziek valt onder Creative Commons licenses, dat wil zeggen: dat de muziek gebruikt mag worden, zonder dat de muzikanten hun rechten op de muziek verliezen. Soms moet er dus wel voor betaald worden. Dus wel opletten op deze website.

  FreeplayMusic

  Freeplaymusic – De muziek op deze website is zeer geschikt als achtergrond. Er kan gekozen worden uit bijzonder veel genres … er zijn maar liefst 7800 tracks te vinden. Heel mooie en goed bij films passend is de mogelijkheid om naast een korte omschrijving van de muziek ook te kiezen op basis van muziekstijl en gevoel. Een zeer eenvoudig menu stelt de gebruiker in staat snel en makkelijk te vinden wat hij/zij zoekt.

   SoundzAbout

  Soundzabound – Deze aanbieder geeft de gebruiker de mogelijkheid de muziek voor PowerPoint, podcasts enz. te gebruiken, zolang het maar op basis van educatief gebruik wordt ingezet. Wel eerst aanmelden en daarna inloggen. Ook hier is het weer mogelijk om keuzes te maken op basis van artiest, categorie en titel (als je die tenminste weet) Gebruik op een website is toegestaan, mits er wordt betaald.

  Soundzabout

  National Anthems – Een volksliederen website. Heel aardig om bij een presentatie te gebruiken. Behalve geluidsformaten (windows media, Real Audio en MP3) is er ook nog wat (Engelstalige) extra informatie over een land aanwezig. De kwaliteit van de muziek is uitstekend.

  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75