• 13 april 2011
 • Aad van der Drift
 • TeamviewerMet TeamViewer is elke computer op afstand te bedienen alsof men rechtstreeks voor het scherm zit – zelfs door firewalls heen wow for free. De andere kant hoeft alleen een kleine toepassing te starten die zelfs niet geïnstalleerd hoeft te worden of waarvoor geen beheerdersrechten nodig zijn bayern app. Een handige oplossing als de systeembeheerder even niet in de buurt is.

  TeamviewerMet TeamViewer is elke computer op afstand te bedienen alsof men rechtstreeks voor het scherm zit – zelfs door firewalls heen handy apps download kostenlos. De andere kant hoeft alleen een kleine toepassing te starten die zelfs niet geïnstalleerd hoeft te worden of waarvoor geen beheerdersrechten nodig zijn. Een handige oplossing als de systeembeheerder even niet in de buurt is.

   


  Werking

  • Een van de twee gebruikers, bijvoorbeeld de systeembeheerder, zal de volledige versie van teamviewer geïnstalleerd moeten hebben op zijn computer. Voor de hulpvrager is het makkelijker.Die kan zonder installatie geholpen worden. Een werkende internetverbinding is noodzakelijk.

    

  Teamviewer

  • De hulpvrager kan hier op de link klikken. Er wordt eerst een klein programmaatje geïnstalleerd Daarna verschijnt er een schermpje.Quick support

    

  Teamviewer

  • In beide schermen staan nummers, deze moet u uitwisselen. Zie de beheerder bij de vragende computer. Erg handig als u bijvoorbeeld tijdens een les ergens tegenaan loopt of steun nodig hebt.

    

  Geschikt

  Teamviewer is geschikt voor: Windows, Apple, Linux, Iphone, Ipad en Androïd. Voor niet commercieel gebruik is Teamviewer gratis.

  Links

  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75