• 5 oktober 2011
 • René Franquinet
 • Informatica voor nerds? Hoe kom je erbij?Vaak wordt beweerd dat informatica een vak of studie is voor enigszins nerderige types (j/m, waarvan minstens 95% j) Download any video converter. Als je plaatjes bekijkt van prijsuitreikingen van wedstrijden, games, awards en dergelijke die met ict te maken hebben, zie je inderdaad veel brillende mannelijke jongelingen met een nogal heldere focus in hun blik: de hoek die het beeldscherm met hun ogen maakt libreoffice draw for free. Het beeld dat de meeste mensen daar van hebben, is dus beperkt.

  Dat is erg jammer, want informatica is zo creatief als het maar zijn kan photoshop cs2 full version for free. Het kan best zijn dat in de tijd van de opkomende ict-technologie veel kennis van de werking van hardware om het spul aan de praat te krijgen, belangrijk was songs downloaden van youtube. Wat was je blij als er een bekwame, maar vooral handige ict-coördinator in de buurt was om je pc met floppy of 20 MB harddisk weer aan de praat te krijgen no limits 2 roller coasters.

  Dat is allemaal passé: informatica is nu een uitgesproken creatief vak, kennis van de onderliggende technologie is nauwelijks nodig Download google photos at once. Net zoals ict-handboeken bijna niet meer nodig zijn. Goed beschouwd is Informatica is hèt vak in het Voortgezet Onderwijs om dingen te maken, oplossingen te bedenken, samen te werken, studeren gemakkelijker te maken, kortom om een dienende functie voor de mensheid te hebben geforce treiber downloaden. Het heeft dan iets van beeldende vorming en van directe maatschappelijke betekenis.

  De slogan: informatica is overal, is waar, maar het zou ook goed zijn als we spreken van: informatica is creatief itunes gekaufte songs downloaden.

  René Franquinet

  René Franquinet is van vrij veel markten thuis. Hij was ooit eens vertaler/eindredacteur van Spirou/Robbedoes. Ging Nederlands doceren en tenslotte informatica in de bovenbouw van het havo en vwo. Tussendoor was hij (eind)redacteur van COS en redacteur van Stepnet. Hij is bestuurslid en auteur van de informatica-methode Enigma. Hij is oud-voorzitter van de Vereniging i&i en erelid van deze vereniging. Momenteel is hij bestuurslid van het Platform VVVO.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75