• 30 november 2011
 • René Franquinet
 • Iets naar het rijk der tweets verwijzen

  Toen twitter pas begon en de early adopters er al meteen hoog van opgaven, had ik er geen (t)weet van android app music. Je hoorde wel het begrip twitter en het had iets met tsjilpen te maken. Het leek allemaal gezellig en chatterig, maar je kunt zien dat tweets heel nuttige dingen kunnen doen herunterladen. Beroemdheden (sorry: celebrities) gebruiken het als brandingkanaal, ze kunnen er hun merknaam in kwijt. Dat kun je zien aan het aantal followers dat ze hebben wget mehrere dateien herunterladen. Maar als je 100.000 followers hebt en er zelf 10 aan het volgen bent (waarschijnlijk familie en naasten) dan is de categorie social medium waar twitter onder valt, een eufemisme spotify lied herunterladen. Probeer je eens voor te stellen wat je twitterscherm doet als je 500 tweeps volgt. Knipper even met je ogen en er staan al weer tien nieuwe tweets. En je eigen hoogst originele tweets worden natuurlijk ook door steeds minder mensen gezien rollercoaster tycoon downloaden free. Zij moeten namelijk in diezelfde seconde toevallig naar hun scherm kijken. Met als gevolg, inderdaad, dat het steeds meer broadcasten wordt, mensen roepen, maar reageren niet meer hörbuch für kinder herunterladen.

  Het medium zou wel eens aan zijn succes ten onder kunnen gaan. Maar met tweets kun je heel nuttige dingen doen: je auto is gestolen en je twittert gauw merk, kenteken en kleur door (RT please!); je vraagt om een recept voor pruimentaart, je ziet iets ernstigs gebeuren en twittert daarover (waarschijnlijk sneller dan de pers), goed gekozen hashtags kunnen een bron van nuttige informatie opleveren powerpoint online präsentation herunterladen. En toegegeven: ik bekijk tweets graag als ik niks te doen heb. Ook tijdens saaie presentaties kunnen ze je wakker houden. Ze zijn dan als de kleine advertenties in het plaatselijke sufferdje: een kleurrijke verzameling van mededelingen met links en al of oproepen, waar je niet al te snel op moet reageren archicad bibliothekselemente herunterladen. Soms moet je ze ook naar het rijk der tweets verwijzen.

  René Franquinet

  René Franquinet is van vrij veel markten thuis. Hij was ooit eens vertaler/eindredacteur van Spirou/Robbedoes. Ging Nederlands doceren en tenslotte informatica in de bovenbouw van het havo en vwo. Tussendoor was hij (eind)redacteur van COS en redacteur van Stepnet. Hij is bestuurslid en auteur van de informatica-methode Enigma. Hij is oud-voorzitter van de Vereniging i&i en erelid van deze vereniging. Momenteel is hij bestuurslid van het Platform VVVO.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75