• 29 januari 2015
 • Binnengekomen persbericht
  Op CBS in de Klas worden vier lessen aangeboden voor de bovenbouw van het basisonderwijs met als onderwerp informatieverwerking: het lezen en maken van grafieken en tabellen nintendo ds spiele downloaden. Drie lessen zijn ontwikkeld door Codename Future en een les door EDG Media download emergency 112 full version for free. Leerlingen gaan in de lessen aan de slag met het lezen van tabellen en grafieken en het omzetten van een tabel in een grafiek. Ook leren ze verschillende grafiektypen herkennen gratis schnittmuster kuscheltieren. Een les met nog meer uitdaging gaat in op de weergave van grafieken en hoe deze de lezer kan beïnvloeden. Leerlingen leren hierdoor bewuster en kritischer naar een grafiek te kijken en zich af te vragen welk verhaal de grafiek (soms bewust) wil vertellen download apps apple tv.

  cbs2Het CBS richt zich met CBS in de Klas al enkele jaren op het onderwijs door gratis lesmateriaal aan te bieden lernwerkstatt 4 free of charge. Voor het voortgezet onderwijs gebeurt dit voor de vakken economie, aardrijkskunde, maatschappijleer en wiskunde. En nu dus ook voor het basisonderwijs rambo 5 kostenlos downloaden. Docenten vinden op CBS in de Klas interactieve visualisaties om begrippen of thema’s te illustreren, zoals de Bevolkingspiramide en Economische indicatoren in de EU pubg mobile herunterladen pc. Ook staan er korte animatiefilmpjes over inflatie, het bbp en vergrijzing en complete lesplannen voor bijvoorbeeld aardrijkskunde met interactieve kaarten en wiskunde over grafieken maken en onderzoek doen download app language memos.

  Het CBS wil met CBS in de Klas jongeren bereiken, zodat ze weten wat het CBS doet en waarvoor ze later, als student, onderzoeker, journalist of beleidsmedewerker, het CBS kunnen gebruiken videos from 7tv. Daarnaast speelt het CBS in op het begrip mediawijsheid binnen het onderwijs; cijfers worden steeds meer gebruikt in de media om meningen en ontwikkelingen te onderbouwen en illustreren microsoft hintergrundbilder herunterladen. Mediawijsheid zorgt ervoor dat leerlingen bronnen checken en kritisch kijken naar de presentatie van grafieken en naar onderzoek en hoe het is uitgevoerd.

  Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht brengt het CBS haar lesmateriaal onder de aandacht van docenten, uitgeverijen lesplanontwikkelaars en andere betrokkenen bij het onderwijs.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75