• 30 januari 2015
 • Is het mogelijk om een goede en goedkope Windows tablet te maken, die ook nog eens geschikt is voor het onderwijs?
  Bij Prowise denkt men van wel met de Windows Pro 2-in-1 tablet. De hier geteste tablet lijkt op een laptop dankzij het makkelijk en stevig te plaatsen toetsenbord. Het geheel wordt geleverd met slechts een paar programma’s microsoft word 2009 for free.

  Dat zijn de voorbereide versie van Office 365, een McAfee betaalversie en Prowise Presenter (waarover later meer).

  De voor-geïnstalleerde Windows 8.1 versie is snel te installeren en de tiles (tegels) starten soepel. De lage prijs komt mede doordat Prowise de 2-in-1 tablet standaard voorziet van een Microsoft Shape the Future licentie whatsapp cannot status. Met deze licentie kunnen scholen met een Windows contract de tablet goedkoop aanschaffen. De besparing is verwerkt in de aanschafprijs (€ 229,– excl. btw).

  prowisefotoWat opvalt, is dat hetgene dat moet werken het ook prima doet audio treiber kostenlos herunterladen. Om goed te oordelen neem ik de tablet een paar dagen intensief onderhanden. Het valt op dat het apparaat niet de snelste is, maar nergens bleek dat dit echt nodig was. Een makkelijk te plaatsen toetsenbord is voor kleinere vingers goed bruikbaar. De Prowise 2-in-1 is vooral bedoeld om op school te gebruiken, vandaar dat ik hem in de docentenkamer aan mijn collega’s liet zien download films wdr mediathek. Zonder over de prijs te discussiëren was men direct enthousiast over mogelijkheden en de maat. De elandproef, Magister en het Office pakket doorstond de tablet uitstekend. Met Magister had de kleine laptop de eerste keer enige moeite. Dat lag gelukkig niet aan de snelheid, maar aan het Silverlight programma dat eerst geïnstalleerd moet worden gift contract auto muster free. Zit dat één keer op de tablet dan werkt het vervolgens prima.

  Werken met Office was aangenaam, de geringe interne opslag van de tablet wordt door Dropbox, Box of OneDrive makkelijk gecompenseerd. Het is relatief simpel om andere programma’s te installeren, ik kreeg alle benodigde Windows programma’s makkelijk geïnstalleerd. Een leerling uit de iPad klas mocht het apparaat tijdens een les gebruiken herunterladen. Hij gaf aan dat de muis en het keyboard een verademing waren, op een tablet zelf valt lastig te typen. Ook dat je met deze tablet een volwaardige Window-machine hebt vond hij een groot voordeel. Deze recensie is ook op de 2-in-1 tablet geschreven. Het toetsenbord was even wennen, want er is flink met de beschikbare ruimte op het qwerty toetsenbord geschoven spotify. De shift-toets is klein en er is relatief veel ruimte ingenomen voor de touchpad. De ruimte van een 10.1 inch oppervlakte is beperkter dan op een A4.

  Wie niet van een touchpad houdt kan natuurlijk ook een muis aansluiten. Zelf gebruik ik vaak een bluetoothmuis, daardoor heb je geen aparte usb-adapter nodig, de tablet heeft bluetooth aan boord. De tablet kan, uiteraard, omgaan met Prowise Presenter en Prowise annotate untis mobile app. Het laatst genoemde programma werkte feilloos. Als je Annotate gestart hebt kun je op de tablet of een digibord eenvoudig over je websites, foto’s of bestanden heen schrijven en van de aantekeningen screenshots maken. Prowise presenter is een programma dat op elke computer met internet te gebruiken is, dus ook op de 2-in-1 tablet. Het softwareprogramma wordt gebruikt om presentaties in elkaar te zetten met ondersteuning van diverse tools video and send it via whatsapp.

  Specificaties:

  • Windows Pro 8.1, 32bit Processor Intel® Atom™, 1.83 GHz.
  • De grootte van het beeldscherm is 10.1 inch.
  • Het interne geheugen van is  32 Gb (uitbreidbaar tot 128 Gb met SD kaart)
  • De camera’s aan de voor- en achterzijde zijn respectievelijk 2 en 5 megapixel, zeer redelijk voor Skype, foto’s of video farm heroes saga kostenlos herunterladen für pc.
  • De batterij is 7500 mAh en geschikt voor 7-8 uur gebruik. Helaas gebruikt de tablet bij de slaapfunctie nog wel stroom. Wie ’s nachts vergeet op te laden en het apparaat in de slaapstand laat staan moet niet opkijken van een lege accu. Als de tabletaccu leeg is, dan zal de tablet uit moeten staan tijdens het opladen. Na lang indrukken van de startknop kun je daarna wel weer verder.
  • De voeding is een eenvoudige 5 volts voeding met micro SD kabel. Zo’n kabeltje wordt ook veel voor smartphones gebruikt.
  • Er zit drie jaar pick-up & return garantie op de tablet, ongeveer de levensduur van een gemiddelde device.

  Eindconclusie
  Al met al is deze tablet een aanrader. Het is een degelijk en goedkoop alternatief om in de klas te worden ingezet.

  Drift_vd_Aad

  Aad van der Drift – Weblog

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75