• 13 augustus 2001
  • Aan de universiteit van Virginia is een student betrapt op het overschrijven van een proefschrift. Het plagiaat kwam aan het licht via een computerprogramma dat door een van de professoren is ontwikkeld amazon ebook ohne kindle herunterladen.

    Hoogleraar natuurkunde Louis Bloomfield liep al enige tijd rond met vermoedens dat de studenten niet allemaal zelf hun scripties schreven. Hij verplichtte iedereen de werkstukken voortaan op elektronische wijze in te dienen time online. Zo verkreeg hij een groot bestand met doorzoekbare teksten. Een zelf ontwikkeld programma was in staat fraude aan te tonen.

    De universiteit heeft al sinds 1842 een ere-reglement, waarin staat dat een student die wordt betrapt op liegen, bedrog en dergelijke, voor een soort rechtbank moet verschijnen herunterladen. Wanneer dit lichaam, bestaande uit studenten, het vonnis schuldig uitspreekt, wordt de beklaagde direct van de academie verwijderd. Een student is al op deze wijze veroordeeld, enkele tientallen wacht nog een beoordeling office word 2010 kostenlos downloaden vollversion.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75