• 12 augustus 2001
  • De overheid moet jaarlijks 460 miljoen gulden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk ICT-onderzoek. Dit betekent een verdubbeling van het huidige overheidsbudget Download spotify songs again. Extra geld is nodig, wil de Nederlandse ICT-sector in de wereldtop kunnen meedraaien. Die conclusie trekt een werkgroep van wetenschappers en ondernemers, ingesteld door de ministers Jorritsma (Economische Zaken) en Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) www rossmann de app herunterladen. De werkgroep pleit ook voor een #’krachtige coördinatie’# van het publieke ICT-onderzoek door universiteiten en andere onderzoeksinstellingen skype mac for free. Voor die taak moet een nationaal forum worden opgericht. Zo’n gezaghebbend instituut voorkomt bijvoorbeeld dat twee instellingen hetzelfde onderzoek doen lohnausweis formular herunterladen. Dit laatste kan in de huidige situatie gemakkelijk gebeuren, zegt de werkgroep.

    Top 5

    Nederland heeft de potentie om in de top 5 van de wereld te komen, aldus voorzitter C apple dateien herunterladen. le Pair van de werkgroep. Reële kansen liggen onder meer op het terrein van mobiel internet en in de ontwikkeling van nieuwe (systeem-)software.

    Het belang van de ICT-sector voor de welvaart in Nederland is groot, onderstreept de werkgroep spiele gratis downloaden ohne anmeldung. Nu al is de sector voor 25 procent verantwoordelijk voor de economische groei en valt 50 procent van de productiviteitsstijging direct terug te voeren naar ICT Download minetest for free. Dit kan alleen maar beter worden als de ICT-industrie wordt ondersteund door een “sterke, academische kennisinfrastructuur”.

    Niet teveel gevraagd

    Die 230 miljoen extra is echt niet te veel gevraagd, vindt Le Pair herunterladen. Zeker niet in vergelijking met de ruim 6 miljard gulden die Nederlandse telecombedrijven de overheid betaalden bij de veiling van UMTS-frequenties.

    Minister Jorritsma (Economische zaken) acht het kansrijk dat het extra geld er komt fortnite zum herunterladen kostenlos. “Een en ander is afhankelijk van nieuwe plannen”, zegt de minister. “Maar het moet niet zo zijn dat elk nieuw project ook met nieuw geld gefinancierd wordt documents herunterladen. Universiteiten kunnen ook naar hun eigen budgetten kijken en zelf geld vrijmaken. Nieuw ICT-onderzoek moet niet alleen meer kosten, er moet ook meer rendement uit komen.”

    India

    Andere landen staan intussen niet stil. Op het gebied van ICT-onderzoek dreigt India Nederland voorbij te streven. Niets doen, bedreigt niet alleen de rooskleurige potentie van Nederland maar zelfs de continuïteit van wat er is, aldus Le Pair.

    Bron: Nu.nl

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75