• 15 oktober 2001
  • Leerlingen van basisscholen met goede ICT-voorzieningen halen systematisch betere schoolprestaties voor taal en rekenen dan leerlingen van andere scholen neue schriften downloaden.

    De resultaten van een grootschalig onderzoek dat is uitgevoerd door de Engelse Ict op School (Becta) laten zien dat de inzet van computers in het onderwijs effectief is download ls 18. Zowel zwakke als goede leerlingen boeken in een ICT-rijke omgeving meer leerwinst dan leerlingen van scholen waarbij de ict-voorzieningen niet op orde zijn minecraft app android kostenlos downloaden.

    De beschikbaarheid van goede ICT-voorzieningen is overigens niet de enige factor die er toe doet. De inzet van computers wordt meer efficient wanneer goede ICT-voorzieningen worden gecombineerd met ondersteunend schoolbeleid en leraren die vaardig zijn in het gebruik van computers bij het lesgeven google kontakte herunterladen.

    Verder bevestigen de onderzoeksgegevens uit Engeland de resultaten van het onderzoek dat onlangs in opdracht van Ict op School is uitgevoerd. Het gebruik van computers maakt leren leuker herunterladen. Dit heeft niet alleen een positief effect heeft op de motivatie van leerlingen maar ook op de leerresultaten. Het volledige Becta-onderzoek is on-line in te zien family sharing apps.


    Bron: ICT-op-school

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75