• 16 oktober 2001
  • En nu in de vakantie ff wat heel anders:

    In november is het zover: arme boeren in ontwikkelingslanden krijgen toegang tot het informatietijdperk download google picasa photos. Dat is althans de droom van de mensen achter de in India gevestigde Simputer Trust. Zij ontwikkelden een kleine, simpele handcomputer met ingebouwd modem, voor een prijs van hooguit tweehonderd dollar: de Simputer download flight simulator 2002 aircraft for free.
    Niet alleen de prijs brengt de simputer binnen het bereik van armere, rurale bevolkingsgroepen, ook het feit dat men niet hoeft te kunnen lezen om het apparaatje te bedienen, want het werkt met een ‘touchscreen’ met symbooltjes en met geluid herunterladen. Bovendien is de computer geschikt om door meerdere mensen gebruikt te worden, ieder met een eigen ‘smartcard’ die zo’n twee dollar moet gaan kosten kindle ebooks auf pc herunterladen. Als een boerengemeenschap van tien gezinnen één simputer en tien smartcards aanschaft, kan iedere boer voor 22 dollar beschikken over een eigen computer, met toegang tot internet download good night pictures for free. In een land als India heeft tegenwoordig elk gehucht wel tenminste één interlokale telefoon, waarop de simputer kan worden aangesloten.
    Het apparaatje mag dan klein en goedkoop zijn, het beschikt over veel mogelijkheden hp psc 2355 treiber download kostenlos. Zo heeft het een usb-poort voor aansluiting van een videocamera, toetsenbord, printer, scanner, harde schijf of wat dies meer zij. Met de aansluiting van een scanner en het gebruik van ocr-software en spraaktechnologie kan de simputer bijvoorbeeld gebruikt worden door blinden om te lezen conjugation duden. De spraaktechnologie is momenteel beschikbaar in vijf talen: Engels en vier Indiase streektalen. Maar er wordt gewerkt aan een Franse versie, een Arabische en zelfs een Swahili-uitvoering adobe produkte herunterladen. Daar kan menig softwarebedrijf nog een puntje aan zuigen.

    Bron: Computable

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75